Handball Premier(20η αγωνιστική-προαναγγελία)

Απο handball.org.gr : Πρεμιέρα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Πανελλήνιο, μεγάλο ματς τετράδας στη Νέα Κίο
Πηγή: handball.org.gr
Handball Premier(20η αγωνιστική-προαναγγελία)

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Handball Premier και η «μάχη» για την πρώτη τετράδα έχει «φουντώσει» για τα καλά.
Στην 20η αγωνιστική δεσπόζουν δύο μεγάλα παιχνίδια, ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης επτάδας, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το αν Φίλιππος Βέροιας και Πανελλήνιος θα συνεχίζουν να έχουν ελπίδες για να μπουν στα πλέι οφ.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (19:00- WebSportTV)
Στην πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ υποδέχεται τον Πανελλήνιο. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, ωστόσο θέλει να μπει στα πλέι οφ με αρκετούς βαθμούς για να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Οι «Ολυμπιονίκες» από την άλλη πλευρά έδειξαν και στο Final Four την δυναμική τους και θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει τις -έστω και λιγοστές- ελπίδες του για τα πλέι οφ.
Ο πλέι μέικερ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θοδωρής Γκέρτσος είπε: «Γενικά είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος ήταν φιναλίστ του κυπέλλου και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Έχουμε ως στόχο να τελειώσουμε το πρωτάθλημα χωρίς απώλειες, ώστε να μπούμε με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία στα πλέι οφ».
Ο προπονητής του Πανελληνίου Γιώργος Ζαραβίνας, επεσήμανε: «Είναι χαρά μας που θα παίξουμε στο καινούργιο γήπεδο χάντμπολ στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα μέχρι το τέλος. Πάντα είναι πρόκληση να παίζεις απέναντι στον πρωτοπόρο». Όσον αφορά την τετράδα είπε: «Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει και θα δούμε το... ταμείο στο τέλος».

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming από το WebSportTV με την υποστήριξη του Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του Mediterranean College.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (18:00)
Στη Νέα Κίο ο Διομήδης Άργους με νίκη κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας «κλειδώνει» την παρουσία του στα πλέι οφ και μάλιστα ως δεύτερος, έχοντας ΑΕΣΧ Πυλαία (εκτός) και Φοίβο Συκεών (εντός) τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Αντίθετα με ήττα μπαίνει σε περιπέτειες, αφού μπορεί να πέσει ακόμα και στην 5η θέση μετά το τέλος της αγωνιστικής.
Ο Φίλιππος διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για την τετράδα και αν νικήσει, τότε θα πλησιάσει πάρα πολύ. Οι Βεροιώτες βρίσκονται σε φόρμα, κάτι που έδειξαν και στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στον Β’ γύρο είναι αήττητοι (5 νίκες- 3 ισοπαλίες), έχοντας να χάσουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2016 (32-27 από ΙΕΚ ΞΥΝΗ)!
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Ο Φίλιππος είναι μια ομάδα με εξαιρετική πορεία στον δεύτερο γύρο. Το φανερώνουν τα αποτελέσματά του, αλλά και η απόδοσή του στο Final 4 του Κυπέλλου, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Εμείς έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι σαν τελικό. Είναι ο δικός μας τελικός, μετά από μια χρονιά με πολλές ανατροπές και δυσκολίες. Μελετάμε πολύ τον αντίπαλο και ετοιμαζόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα. Ξέρουμε καλά ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να μας βρει ψυχικά και σωματικά πανέτοιμους, αφού ο Φίλιππος είναι μια ομάδα με εμφανώς βαθύτερο ρόστερ. Παίζουμε την επιβίωσή μας για τα Play Off και θα καταθέσουμε τις προσωπικότητές μας μέσα στο γήπεδο, μαζί με τις φιλοδοξίες μας και την ψυχή μας. Σύσσωμοι, παίκτες, προπονητές, διοίκηση, ιατρικό team και όλοι οι παράγοντες του Διομήδη μαζί με τους φιλάθλους μας θα γίνουμε μια γροθιά! Καλώ όλους όσοι έχουν αγαπήσει ή εκτιμήσει την προσπάθεια του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια να είναι εκεί, στον μεγάλο αυτόν αγώνα».
Ο περιφερειακός του Φιλίππου Μπάμπης Δομπρής επεσήμανε: «Ξέρουμε ότι έχουμε λίγες ελπίδες για την τετράδα, αλλά θα παλέψουμε μέχρι το φινάλε, αφού μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα. Έχουμε κίνητρο να κρατήσουμε το αήττητο και την καλή μας εικόνα στον δεύτερο γύρο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να περιορίσουμε τις αντεπιθέσεις του Διομήδη».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΕΚ (18:00)
Στη Νίκαια ο Άρης θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, η οποία μετά την νίκη επί του Δούκα, κρατάει την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την τετράδα των πλέι οφ. Από την «Ένωση» θα απουσιάσει όπως όλα δείχνουν ο τραυματίας Βαμβακάς, ενώ από ιώσεις ταλαιπωρούνται Παναγιώτης Νικολαΐδης και Χόγκας που έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις και είναι αμφίβολοι. «Είμαστε φαβορί, από κει και πέρα ο Άρης έχει δείξει όλη την χρονιά ότι είναι ανταγωνιστικός και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Στον Α’ γύρο κερδίσαμε με δύο γκολ διαφορά με κακή εμφάνιση και παραλίγο να πάθουμε ζημιά. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε», σχολίασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Κώστας Τούτσης.

ΠΑΟΚ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (18:00)
Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και με ανεβασμένη ψυχολογία ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΣΧ Πυλαίας. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει και αυτός σημαντικές πιθανότητες για την τετράδα, αφού την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με τον Φοίβο (εκτός), ενώ στην αυλαία θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.
Από την άλλη η ΑΕΣΧ Πυλαίας διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, τις οποίες θα απολέσει και αυτές αν δεν πάρει αύριο τη νίκη.
Οι κυπελλούχοι Ελλάδας είναι ακλόνητο φαβορί στο αυριανό ματς, όπως επεσήμανε και ο αρχηγός Θόδωρος Πετρίδης: «Από Τρίτη επιστρέψαμε σε ρυθμούς προπονήσεων. Υπάρχει κούραση σωματική και ψυχολογική, αλλά ευτυχώς έχουμε έναν βατό αντίπαλο. Με στοιχειώδη σοβαρότητα πιστεύω θα κερδίσουμε».

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (19:30)
Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Έδεσσα, αφού τόσο ο Αερωπός, όσο και ο Φοίβος (από 10 πόντους έκαστος) έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή τους στην Handball Premier, κάτι που αναμένεται –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να συμβεί και μαθηματικά αύριο.
Παρόλα αυτά το γόητρο είναι ισχυρό, ενώ από την άλλη πλευρά κανείς δεν θα έλεγε όχι στην 8η θέση, η οποία είναι διεκδικίσημη, αφού εκεί βρίσκεται το Σεριφάτο Αιγίου με 11 πόντους.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (2/4, 15:00)
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τον Δούκα να αντιμετωπίζει στο Δαϊς το Σεριφάτο Αιγίου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τα δύο ευρωπαϊκά ματς κόντρα στην Σπόρτινγκ και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και φυσικά θέλουν να μπουν στα πλέι οφ.
Ο αρχηγός Στάθης Ζαμπούνης δήλωσε: «Για εμάς ξεκινάει μία σειρά από τελικούς. Έχουμε τρία παιχνίδια στα οποία δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πλην της νίκης. Το Σεριφάτο είναι καλή ομάδα και την κάνει επικίνδυνη το γεγονός ότι παίζει χωρίς άγχος, αφού βαθμολογικά είναι αδιάφορη.
Θα παίξουμε, έχοντας οδηγό το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Σπόρτινγκ για το Τσάλεντζ Καπ, στο οποίο πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση».

Διαβάστε ακόμη...