Βέβηλος: «Έχουν ανάγκη τους live κόουτς οι ποδοσφαιριστές»

Από metrosport.gr:Ο κλινικός ψυχολόγος μίλησε για τα social media και την κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Metropolis 95.5.
Πηγή: metrosport.gr
Βέβηλος: «Έχουν ανάγκη τους live κόουτς οι ποδοσφαιριστές»

Την ανάγκη ύπαρξης ενός ειδικού που θα λειτουργεί ως σύμβουλος των νεαρών παικτών τόνισε ο Πέτρος Βέβηλος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Ο κλινικός ψυχολόγος υποστήριξε ότι τα νεαρά άτομα ηλικίας 20-25 χρονών δεν έχουν αναπτύξει την αντίληψη τους σε όλους τους τομείς και είναι δύσκολο να κατανοήσουν τι είναι σωστό και τι λάθος.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι ομάδες θα πρέπει να έχουν κάποιον ειδικό δίπλα τους για να τους βοηθάει για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τον εαυτό τους στα social media αφού έχουν πολλούς ακολούθους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΠΑΟΚ για τα social media λέγοντας ότι είναι μια άριστη απόφαση αφού τα νέα παιδιά το χρειάζονται.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το αντικείμενο έχει εξαπλωθεί γενικά και ειδικευμένα και στο ποδόσφαιρο. Το ίντερνετ και τα social media έχουν αναπτυχθεί και δίνουν πολλές ευκαιρίες. Δεν είναι μόνο το Facebook, το google, όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους οπότε εάν κάποιος έχει μεγάλο κοινό είναι πιο επιρρεπής σε κινδύνους.

Πρέπει να υποστηρίζονται τα παιδιά αυτά για να γνωρίζουν τα social media γιατί πολλές φορές δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες. Υπάρχουν αρκετοί οι κίνδυνοι αλλά είναι μέσα στη ζωή μας. Ένα παιδί 20 - 25 χρονών είναι μεταέφηβος και ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί η αντίληψη του σε όλους τους τομείς. Η πλειοψηφία δεν μπορεί να καταλάβει. Συνήθως τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Από τα λάθη μαθαίνουν. Αυτά τα παιδιά επειδή έχουν να κάνουν με οπαδούς θα πρέπει να έχω κάποιο live κόουτς, ψυχολόγο, σύμβουλο για να τους δείξει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προβάλλουν τον εαυτό τους στα social media.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αυτό το λάθος. Κάνει άριστα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει ένα στόχο και ένα κόουτς πέρα από το γήπεδο. Το πότε θα μπορέσει να το αντιληφθεί εξαρτάται από το παιδί. Ο καθένας μπορεί να χτίσει τις στρατηγικές τους αλλά όταν υπάρχει ο ειδικός τότε θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος και συνεργάτης για αυτό το παιδί. Υπάρχει και στους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους γιατί η εμψύχωση των αθλητών είναι καθοριστικός παράγοντας για να παίρνεις νίκες. Η εμψύχωση της ομάδας και το δέσιμο είναι δουλειά ειδικού».

Τέλος, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ακριβώς στη μέση. Αναγνωρίζουμε το λάθος, το αποδεχόμαστε και το διορθώνουμε. Ούτε ακρότητες ούτε συγχωροχάρτια. Το αποδεχόμαστε και λειτουργεί ως γνώση για το μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...