«Tα πάντα για την τετράδα»

Από inpaok.com : Στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε και την εκπομπή «Ο κόσμος του Μπάσκετ» μίλησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, μετά την νίκη επί του Προμηθέα.
Πηγή: inpaok.com
«Tα πάντα για την τετράδα»

Ο έμπειρος σέντερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο στόχο της τέταρτης θέσης και στον ανταγωνισμό για την κατάκτησή της, στην πορεία του Δικεφάλου στο Basketball Champions League, ενώ κατέθεσε και την άποψή του για τη νέα ευρωπαϊκή διόργανωση...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης:

Για τη νίκη επί του Προμηθέα:

«Ηταν σημαντική νίκη. Καθορίζει την τελική κατάταξη και μας ενδιέφερε πολύ. Ο Προμηθέας ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και ήμασταν τυχεροί αλλά και διαβασμένοι στο τέλος για να καταφέρουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Για τα αποτελέσματα Κολοσσού και Αρη και αν τους άγχωσαν:

«Δε μας ενδιέφερε καν, γιατί ο στόχος ήταν η νίκη στην έδρα μας και να έχουμε ευκαιρίες για την τέταρτη θέση. Άλλωστε, δε μας ευνόησαν κιόλας τα άλλα αποτελέσματα».

Για τη συνέχεια της κανονικής περιόδου:

«Έχουμε τρία παιχνίδια ακόμα. Το παιχνίδι με τον Κόροιβο που είναι στην έδρα μας είναι στα πλάνα μας. Τα εκτός έδρας, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολα, αλλά θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Θέλουμε να είμαστε τέταρτοι όμως και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσες νίκες μπορούμε ως το τέλος».

Για το ένα παιχνίδι την εβδομάδα και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει πλέι οφ:

«Βοηθάει η Ευρώπη γιατί έχεις καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Το ένα ματς την εβδομάδα, βοηθάει για να είμαστε έτοιμοι τώρα, για να στοχεύουμε περισσότερο κάθε παιχνίδι, να καλύψεις τραυματισμούς που μπορεί να έχεις».

Για τη γεύση που του άφησε η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας:

«Μια πολύ καλή γεύση... Θα θέλαμε να περάσουμε και την Τενερίφη. Η ομάδα μας με το μπάτζετ που διαθέτει και με τον τρόπο που αγωνίστηκε, έκανε αρκετές υπερβάσεις. Μας άξιζε εκεί που φτάσαμε και θα θέλαμε και κάτι παραπάνω. Κρατάμε την καλή πορεία και την εμπειρία που άφησε στους περισσότερους παίκτες και κοιτάμε τη συνέχεια. Πλέον όταν έχεις μια σεζόν που μπορεί να τελειώσει με 60 παιχνίδια, νομίζω ότι οι τραυματισμοί είναι κάτι που δε μπορείς να προβλέψεις. Το βλέπουμε και σε ομάδες Euroleague αυτό. Η πορεία για εμάς ήταν πολύ καλή».

Για το BCL ως διοργάνωση:

«Πολύ καλή διοργάνωση. Ήταν αρκετά υψηλό το επίπεδο με καλές ομάδες. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι θα υπάρξει βελτίωση».

Για την προσθήκη του Άσκα και τον ανταγωνισμό που αυξάνεται στη θέση του:

«Αυτό εξαρτάται από τον προπονητή, στο πως θέλει να χρησιμοποιήσει τον κάθε παίκτη. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Είναι καθαρά θέμα προπονητή, αναλόγως τον αντίπαλο».

Για το φετινό πρωτάθλημα και αν βλέπει διαφορές:

«Υπήρχαν κάποιες διαφορές και φέτος. Το υψηλότερο μπάτζετ σου δίνει την ευκαιρία να έχεις καλύτερους παίκτες. Το επίπεδο είναι υψηλό. Μπορεί να έχει πολλές βελτιώσεις ακόμα το πρωτάθλημα μας, αλλά ίσως να μην υπάρχει και η πρόθεση να γίνει άμεσα πολύ καλύτερο».

Για το αν στοιχίζει στον ΠΑΟΚ την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο η κούραση από την Ευρώπη:

«Παίζει ρόλο αυτό... Πρέπει να έχεις παίκτες που να έχουν παίξει 2-3 σεζόν Ευρώπη και πρωτάθλημα μαζί. Αυτό ισχύει και για άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει να έχει αυτό το ρόστερ και για τα δεδομένα αυτά και με την επένδυση σε νέους παίκτες, η πορεία ήταν πολύ καλή».

Για αυτό που τον έκανε να απαντήσει θετικά στην πρόταση του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι:

«Με έκανε το κίνητρο της Ευρώπης, το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και το πως με προσέγγισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που ήταν πολύ σωστοί απέναντι μου».

Για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των play off φέτος:

«Θεωρώ ότι καλώς άλλαξε ο τρόπος, ακόμα και αν εξυπηρετεί τους δύο μεγάλους, γιατί δε μπορούν να περιμένουν 6 ομάδες, αν θα πάει κάποιος στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα . Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερεί το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια, σε όλες τις θέσεις και ελπίζω να γίνουν όπως πρέπει για όλες τις ομάδες και να δούμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα ως το τέλος».

Για τις πιθανότητες Ολυμπιακού-Παναθηναικού να βρεθούν στο final four της Ευρωλίγκα:

«Θεωρώ ότι έχουν πιθανότητες, γιατί βελτιώνονται. Ο Ολυμπιακός λίγο παραπάνω, γιατί είναι πιο σταθερός. Έχει ένα προβάδισμα για να πάει λόγω πλεονεκτήματος έδρας. Εύχομαι να πάνε και οι δύο γιατί αυτό είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ».

Διαβάστε ακόμη...