Έκλεψαν τον ΠΑΟΚ το ’73!!!

Από inpaok.com: Έχουν περάσει 44 χρόνια, αλλά η απορία των παλαιότερων είναι πως ήταν δυνατόν να χάσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα του 1973!
Πηγή: inpaok.com
Έκλεψαν τον ΠΑΟΚ το ’73!!!

Ναι, ήταν η σεζόν που ο Δικέφαλος έχασε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, παρότι μάζεψε 92 βαθμούς καθώς οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στους 94!

Είναι η χρονιά που ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα με το απίστευτο 3-5 από την Παναχαϊκή και εκείνη η απίθανη ήττα, ήταν ίσως η καταδικαστική.

Όμως κάποιες δηλώσεις στην Κύπρο έσκασαν σαν βόμβα, καθώς ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στην ιστορία της Ομόνοιας, ο Ανδρέας Κανάρης, με δηλώσεις του στον «Super Sport FM 104» επισήμανε ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ομάδα το 1973 και ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο σε ένα στημένο πρωτάθλημα!!!

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κάναρης, μιλώντας για τη σεζόν 1972-73 (από το 1967 έως το 1974 έπαιζαν και ορισμένες κυπριακές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα) είπε:

«Την σεζόν 1972-73 παίξαμε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με προπονητή τον Πούσκας. Ήμασταν 2-0 μπροστά στο σκορ, μείωσε ο Παναθηναϊκός στο 75΄ και μετά το γύρισαν. Έμεινε στην ιστορία ο διαιτητής με τα λάθη του. Αν η Ομόνοια είχε μια ισότιμη μεταχείριση όταν αγωνιστήκαμε στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε. Ήταν στημένο εκείνο το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα αλλά το πήρε ο Ολυμπιακός».

Διαβάστε ακόμη...