Δύσκολοι καιροί για διαιτητές

Από inpaok.com: Δύσκολοι είναι πλέον οι καιροί για τους διαιτητές και τους βοηθούς τους, αν δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Έτσι ένας διαιτητής και πέντε βοηθοί της Super League κόπηκαν από τα έκτακτα αγωνιστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ιωνία και α χάσουν την υπόλοιπη σεζόν.
Πηγή: inpaok.com
Δύσκολοι καιροί για διαιτητές

Ο διαιτητής είναι ο Μάριος Λαμπρόπουλος, ενώ οι βοηθοί είναι οι Κουρομπίλια, Γεωργαράκος, Τσολάκης, Φραγκιαδάκης και Σταυρουλάκης. Τα τεστ έγιναν μετά από απόφαση της ΚΕΔ λόγω των συνεχόμενων λαθών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Θα επαναλάβουμε ότι το πρόβλημα της διαιτησίας δεν λύθηκε, σίγουρα όμως έχουν γίνει βήματα προόδου. Μπορεί αυτό να μην βολεύει το σύστημα και όσους το εξυπηρετούν (υπάρχουν αρκετοί και στην Θεσσαλονίκη όπως έχετε διαπιστώσει ακούγοντας ραδιόφωνο), αυτή όμως είναι η αλήθεια.

Οι διαιτητές μετά από πολλά χρόνια, αισθάνονται πίεση για να παίξουν σωστά. Να σφυρίζουν δηλαδή ότι βλέπουν και να διατηρούνται σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να αποφεύγουν τα λάθη. Τα ρουσφέτια για τα… καλά παιδιά, τελείωσαν. Θα παίζουν όσοι μπορούν να απονείμουν δικαιοσύνη και έχουν τα προσόντα.

Οι Κουκουλάκης και Τριτσώνης δεν έχουν αποφύγει τα λάθη, σίγουρα όμως με την παρουσία τους στην ΚΕΔ, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Σαφώς και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, η αρχή όμως έγινε και αυτό είναι το σημαντικό. Όπως πολλές φορές έχει τονίσει η στήλη, η πλήρης κάθαρση θα επέλθει στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ μετά την ολοκλήρωση των εκλογών και την εγκατάσταση διοικητικού συμβουλίου από τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας.

Μόνο μια εκλεγμένη διοίκηση μπορεί να προχωρήσει την κάθαρση σε βάθος. Η επιτροπή έχει προσφέρει πολλά και τις αναγνωρίζουμε, δεν μπορεί όμως να διοικηθεί η ΕΠΟ από ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουν υπηρεσιακό χαρακτήρα. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται αλλαγές και μάλιστα άμεσα. Οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο για να προχωρήσει η διαδικασία πλήρους κάθαρσης και εξυγίανσης.

Διαβάστε ακόμη...