«Μας δίνει ψυχολογία το Κύπελλο, είμαστε κοντά στο πρωτάθλημα»

Από paok24.com: H ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας και βάζει πλώρη και για την κατάκτηση της «κούπας» του ελληνικού πρωταθλήματος.
Πηγή: paok24.com
«Μας δίνει ψυχολογία το Κύπελλο, είμαστε κοντά στο πρωτάθλημα»

Ο έφορος του συγκεκριμένου τμήματος του «Δικεφάλου», Γρηγόρης Πετρίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 και σχολίασε τη μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό, την κατάκτηση του Κυπέλλου και τις «μάχες» του πρωταθλήματος που έρχονται.

Αναλυτικά:

Για το αν φοβήθηκε όταν ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ στον ημιτελικό: Το φοβήθηκα επειδή είχα κι από την προηγούμενη διοργάνωση με τον Διομήδη ένα μειονέκτημα με πέντε γκολ στο 55', ενώ τώρα αυτό συνέβη νωρίτερα κι είχαμε 16 λεπτά ακόμα κι έλεγα μπορεί να γίνει η ανατροπή. Πίστευα στην ποιότητα των παιδιών μας. Έλεγε πρέπει να γίνει κάτι να συμβεί ένα σοκ στην ομάδα. Κι έτσι έγινε, ο Μαστορόγιαννης πήρε την ομάδα πάνω του και έβγαλε που λέμε τα λεφτά του.

Για τις αλλαγές το καλοκαίρι και τον σχεδιασμό της ομάδας και τις προσθήκες του Χειμώνα κι αν είναι ήσυχος ενόψει του πρωταθλήματος: Φαβορί στο Κύπελλο είχαν χρίσει άλλη ομάδα. Εγώ πίστευα μέσα μου πως η ομάδα που φτιάχτηκε το καλοκαίρι με τις χριστουγεννιάτικες προσθήκες, η ομάδα έδειχνε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Υπήρχαν σε κάθε θέση δύο παίκτες ίδιοι. Πήραμε παίκτες σε κάθε αλλαγή να μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιον 100%. Αυτό φάνηκε με τις αλλαγές να μπαίνουν και να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά. Κάναμε τον προγραμματισμό μας και μας βγήκε. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όταν έχεις κατακτήσει έναν τίτλο, στο Final 4 τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στο πρωτάθλημα πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά, μας βοήθησε ψυχολογικά αυτός ο τίτλος, να κάνουμε ένα restart. Οι παίκτες μας έχουν εμπειρία και το έδειξαν. Είναι μπαρουτοκαπνισμένοι.

Για το πώς έπεισε τον κ. Κατσαρή: Ο πρόεδρος με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε πως βλέπω τα πράγματα, λέγοντας μου σκέφτομαι να έρθω. Του απάντησα θα μας δώσεις ώθηση. Την επομένη με πήρε ξανά και με ρώτησε, να ξεκινήσω; Του είπα ξεκίνα κι έλα. Και πραγματικά είδα έναν Κατσαρή που πέρασε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα, ειδικά όταν μας είχαν περάσει και δύο γκολ στον τελικό. Στο ποδόσφαιρο που πηγαίνει δεν κουνιέται από την αρχή ως το τέλος. Η ένταση στο χάντμπολ είναι πολύ μεγάλη κι εναλλαγή των σκορ. Κι οι ανατροπές επίσης. Πριν τον πρώτο τίτλο που πήραμε είχε έρθει ο κ. Κατσαρής τον πήραμε με ανατροπή και δεν άντεχε να το βλέπει. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που αγωνιά για τα τμήματα κι αυτές τις μεγάλες συγκινήσεις δεν τις αντέχει. Είναι πολύ πιο χαλαρός στο ποδόσφαιρο από ότι όταν βλέπει τμήματα του ερασιτέχνη. Προχτές τον είδα πολύ αγχωμένο. Όταν του έδωσαν οι αθλητές το Κύπελλο βούρκωσε, του βγήκε το συναίσθημα που βγαίνει σε στιγμές αγωνίας. Είδα τον άνθρωπο Κατσαρή.

Για τον ρόλο του Κατσαρή σε όλα τα τμήματα: Είναι 100% ίδιος σε όλα τα τμήματα. Μας λέει το καλοκαίρι με τον προγραμματισμό, βρες χορηγούς. Εκεί αρχίζει η διαμάχη μας για το ποιους χορηγούς και το πώς θα τους βρούμε. Το ίδιο γίνεται σε όλα τα τμήματα, βάζει εμάς μπροστά να κάνουμε τη δουλειά και ελέγχει τι γίνεται.

Για το ότι στο βόλεϊ φαίνεται ότι τον έχουν πιο κοντά τους και οικονομικά: Στο βόλεϊ ήταν ο κ. Ανδρέου τώρα ο κ. Τσαλόπουλος που βοηθούν, παίρνει κι η ομάδα κάτι από την πολιτεία γιατί υπάρχει χρηματοδότηση. Ήρθαν κι οι τίτλοι που δεν είχε φέρει ποτέ το βόλεϊ και έκανε την υπέρβαση. Δείτε όμως πως δυσκολεύουν τα πράγματα κι εκεί.

Για το αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί στο χάντμπολ: Ακούγεται τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ήταν να το κάνει πέρυσι που θα έπαιρνε τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, αλλά τελικά δεν τα βρήκαν. Το Κερατσίνι ήθελε να κρατήσει το όνομα. Τώρα ακούγεται πιο έντονα. Με τις κατακτήσεις που γίνονται στο χάντμπολ βρίσκει ο Ολυμπιακός ένα πεδίο να δραστηριοποιηθεί. Κι από την ομοσπονδία το ακούσαμε. Αν δραστηριοποιηθεί ο Ολυμπιακός μετά κατ' ανάγκη θα πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο εμείς τον πήχη για να συνεχίσουμε τον πρωταθλητισμό.

Για το ότι οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τόσο δίπλα στο χάντμπολ: Εγώ στο τμήμα είμαι 12 χρόνια κι ήρθαν έξι τίτλοι. Το πρώτο που πήρε τίτλο ήταν το χάντμπολ μετά το γυναικείο ποδόσφαιρο. Την ώρα που ο ΑΣ και το ποδόσφαιρο δεν είχαν τίποτα, ο κόσμος είδε τίτλους στο χάντμπολ και συσπειρώθηκε. Είναι δυναμικό άθλημα, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚτσή. Ήρθαν κοντά μας, υπήρξαν στιγμές που μας αδικούν και τους αδικούμε, περάσαμε και με άδειο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...