Μεγάλες αλλαγές στο Champions League.Tι γίνεται με την Ελλάδα

Από sdna.gr : To SDNA ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο στο συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων και έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ για το τι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ που αφήνουν την Ελλάδα στην... απέξω!
Πηγή: sdna.gr
Μεγάλες αλλαγές στο Champions League.Tι γίνεται με την Ελλάδα

Η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χτυπά για δύο ημέρες στην Αθήνα. Εδώ διεξάγεται το συνέδριο της ECA (Εuropean Club Association) παρουσία εκπροσώπων όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά και πέντε ελληνικών: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος είναι παρόντες για να συζητήσουν για το μέλλον του ποδοσφαίρου της «Γηραιάς Ηπείρου».

Στην Αθήνα βρίσκονται, επίσης, εκπρόσωποι της FIFΑ και της UEFA. Πρόκειται για τον Μάρκο Φαν Μπάστεν, τον θρύλο της μπάλας ο οποίος εκπροσωπεί την τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και για τον Τζόρτζιο Μαρκέτι, τον υπεύθυνο διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η παρουσία των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ενημέρωσαν τις αρμόδιες επιτροπές της ECA για ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο Τσάμπιονς Λιγκ την τριετία 2018-2021. Ωστόσο για την επόμενη τριετία (2021-2024) αναμένονται αλλαγές που θα επηρεάσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα κάνουν την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ένα κλειστό κλαμπ...

Όπως ενημέρωσαν, λοιπόν, οι αρμόδιοι της UEFA τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία) θα έχουν κλεισμένα από τέσσερα εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα υπόλοιπα 16 θα κρίνονται βάσει της βαθμολογίας κάθε χώρας στην κατάταξη της UEFA (απευθείας εισιτήρια θα δίνονται στις χώρες που είναι στην πρώτη οκτάδα) και οι υπόλοιπες θα προκύπτουν από προκριματικά.

Αυτό σημαίνει ότι αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται στις πρώτες οκτώ χώρες της ευρωπαϊκής κατάταξης, δεν θα έχει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους. Ταυτόχρονα, δυσκολεύουν και τα προκριματικά... Όσο χειρότερη θέση στη βαθμολογία της UEFA, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η συμμετοχή σε προκριματικά και ομίλους.

Κάτι ανάλογο θα ισχύει, φυσικά, και για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν άκουσαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση όσα είπαν οι άνθρωποι της UEFA. Σχολίαζαν, μάλιστα, ότι η Ένωση των Συλλόγων μπορεί να έχει συμβουλευτικό ρόλο προς την UEFA και να ασκήσει πιέσεις ωστόσο στο τέλος οι... γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν.

Το SDNA συνάντησε τον Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος ενημέρωσε για τις τεχνικές αλλαγές που εξετάζει η FIFA. Ο Ολλανδός έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο πλευρό του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο. Με το... σακίδιό του ανά χείρας ήταν έτοιμος να αποχωρήσει για το «Απόστολος Νικολαΐδης» όπου συμμετέχει αυτή την ώρα σε αγώνα με τους άλλους εκπροσώπους που παίρνουν μέρος στο συνέδριο.

Μας παρέπεμψε στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης κατά την οποία θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για όσα θα ειπωθούν αυτό το διήμερο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, ο Ολλανδός θρύλος του ποδοσφαίρου με τη νέα ιδιότητά του ενημέρωσε τις αρμόδιες επιτροπές για τις αλλαγές που εξετάζει η FIFΑ με την είσοδο της τεχνολογίας: η χρήση του βίντεο σε αμφισβητούμενες φάσεις, ακόμα και το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί... τσιπάκι στη μπάλα ή στους ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και άλλα θέματα όπως το ενδεχόμενο ολιγόλεπτων αποβολών ποδοσφαιριστών ή προσθήκη περισσότερων αλλαγών.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...