Aska: "Έπρεπε να είμαι έτοιμος..."

Δεν είχε παρά ελάχιστες ώρες στη Θεσσαλονίκη και δίπλα στην ομάδα, αλλά ο Ivan Aska έπαιξε το περασμένο Σάββατο σα να ήταν καιρό στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paokbc.gr
Aska: "Έπρεπε να είμαι έτοιμος..."

Μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και σε μία στιγμή όπου όλα ήταν σε βάρος του ΠΑΟΚ, είχε καθοριστική συμμετοχή στην ανατροπή και στη νίκη της ομάδας και μιλώντας στο www.paokbc.gr εξηγεί τι ακριβώς έγινε, πως μπήκε στο ματς, τι έκανε και πως ένιωσε για την πρώτη του φορά με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

"Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να παίξω. Όταν όμως ήρθε εκείνη η στιγμή και ο κόουτς με ρώτησε εάν είμαι έτοιμος να παίξω, φυσικά και δεν θα μπορούσα να πω όχι. Ήμουν έτοιμος. Έπρεπε να είμαι έτοιμος. Δεν έκανα προπόνηση με την ομάδα, αλλά ήμουν εκεί, είχα δει όλο το ματς μέχρι εκείνο το σημείο, κατάλαβα τι ζητά η ομάδα στην άμυνα και στην επίθεση, τον τρόπο με τον οποίο παίζει, τα συστήματα και μπήκα στο παιχνίδι για να δώσω ότι είχα, με αυτοπεποίθηση, με την εμπειρία μου και την νοοτροπία που έχω. Έκανα ότι μου ζήτησε ο κόουτς να κάνω και νομίζω ότι όλα πήγαν καλά", εξηγεί με τον πλέον απλό, αλλά πολύ... περιεκτικό τρόπο ο Ivan Aska και μοιράζεται μαζί μας τα πολύ έντονα συναισθήματα που είχε μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας: "Ένιωσα πολύ ωραία για το πρώτο μου παιχνίδι με την ομάδα, έστω κι αν έγιναν όλα τόσο γρήγορα και εκτός προγράμματος. Ένιωσα πολύ καλά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα οι συμπαίκτες μου και ταυτόχρονα μου δόθηκε η ευκαιρία από το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να δείξω τι παίκτης είμαι, ότι μπορώ να βάλω την καρδιά μου στο παρκέ, ακόμη κι αν κάνω λάθος να έχω την δυνατότητα να το διορθώσω και να γίνω καλύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, δεν ήξερα πολλά, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό που τελικά έγινε".
Από σήμερα ο Ivan Aska ξεκίνησε ένα πρόγραμμα προπονήσεων για να ενσωματωθεί στο 100% με την υπόλοιπη ομάδα και δηλώνει αισιόδοξος για την τελική ευθεία του φετινού πρωταθλήματος... "Έχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Έχω παίξει ξανά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και σίγουρα είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα παιχνίδια, έρχονται και τα πλέι οφ και το σημαντικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος, να αντιμετωπίζεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όλες τις ομάδες με την ίδια προσοχή. Θα χρειαστεί υπομονή και για να μπω κι εγώ στην ομάδα στο 100% και θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις γιατί θέλω πραγματικά να βοηθήσω πολύ την ομάδα μου".

Διαβάστε ακόμη...