Πέντρο Ενρίκε, ρίξε τους σφυγμούς σου

Από sport24.gr: Ο Πέντρο Ενρίκε έχει πείσει τον Βλάνταν Ίβιτς και τους συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ για την ποιότητά του, η... ηρεμία του όμως αποτελεί ζητούμενο στους δύο μήνες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport24.gr
Πέντρο Ενρίκε, ρίξε τους σφυγμούς σου

Το στιγμιότυπο είναι βγαλμένο από το πρόσφατο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και είναι πολύ χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο Πέντρο Ενρίκε. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κάνει κεφαλιά-πάσα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός παίρνει τη μπάλα, το σουτ που επιχειρεί, όμως, τη στέλνει πολύ μακριά από την εστία των "ερυθρολεύκων". Ο Πρίγιοβιτς σπεύδει κοντά του και του κάνει με... νεύρο μία κίνηση να μην βιάζεται να σουτάρει και να είναι πιο ήρεμος.

Ηρεμία, λοιπόν. Αυτή η λέξη περιγράφει το ζητούμενο στην περίπτωση του 26χρονου Βραζιλιάνου και της μέχρι τώρα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ. Έχει αγωνιστεί συνολικά σε 10 παιχνίδια, μετρά 566 λεπτά συμμετοχής και το συμπέρασμα των ανθρώπων του Δικεφάλου είναι ένα: "Παίζει με τους σφυγμούς του μονίμως στο... κόκκινο. Πρέπει να ηρεμήσει και να κοντρολάρει καλύτερα τον ενθουσιασμό του".

Ακριβώς πάνω σ' αυτό το έντονα συναισθηματικό ταμπεραμέντο "δικαιολογούν" τις μεταπτώσεις που έχει στη διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορεί να κάνει το καλύτερο ή να αφήσει μία πολλά υποσχόμενη φάση μισή. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο προσπαθούν να διορθώσουν (μαζί και με την καλύτερη προσαρμογή στο τακτικό πλάνο και ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι).

Ο Ίβιτς και τα μέλη του τεχνικού δουλεύουν αρκετά μαζί του ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπής αγωνιστικής δράσης. Έχουν μαζί του και αρκετές συνομιλίες. Η τάχιστη προσαρμογή του μπορεί να γίνει ένα από τα μυστικά της επιτυχίας για το Κύπελλο και τα πλέι οφ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΡΙΚΕ
Άλλωστε, ο Ίβιτς αναγνωρίζει ότι στην περίπτωση του Ενρίκε υπάρχει μπόλικο ταλέντο και περίσσεια ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Θέλει, όμως, αυτή να βγαίνει με διάρκεια, μέσα από το πλάνο της ομάδας και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Σέρβος τεχνικός του έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής ακόμη και σε ματς που ήταν κάκιστος όπως στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ακριβώς γιατί πόνταρε στην ικανότητά του να διεισδύει και να κάνει το απροσδόκητο.

Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι τα δύο γκολ και η μία ασίστ που έχουν πάρει μέχρι σήμερα από τον Ενρίκε, είναι απλά μία πρόγευση. Περιμένουν πολλά περισσότερα από εδώ και πέρα, αφού πλέον πέρασαν αρκετές μέρες χωρίς συνεχόμενα ματς, κάτι που αποτέλεσε ευκαιρία για τον Ενρίκε να μάθει καλύτερα το νέο του περιβάλλον.

Έχει βοήθεια σ' αυτό το κομμάτι και από τον Πρίγιοβιτς που τον θεωρεί killer και έχει μεγάλη επίδραση πάνω του. Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εμφανίσεις του από εδώ και στο εξής.

 

Διαβάστε ακόμη...