Εφαρμόζει το μοντέλο των Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ

Από metrosport.gr: Απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ στα δύο κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για τεχνογνωσία και καθοδήγηση.
Πηγή: metrosport.gr
Εφαρμόζει το μοντέλο των Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ

Το μοντέλο κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ και για αυτόν τον λόγο εκπρόσωπος του βρέθηκε στο Λίβερπουλ (ο προπονητής της Κ12 Θεόφιλος Χατζηστάθης) έως τις 20 Μαρτίου, ενώ ένας ακόμη, ο Γιώργος Σκιαθίτης (είναι προπονητής τερματοφυλάκων των ομάδων Νέων) ταξίδεψε χθες με προορισμό την Βαρκελώνη.

Ο βασικός στόχος είναι η συλλογή πληροφοριών για τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της ακαδημιών των μεγάλων κλαμπ, όπως και η ανάπτυξη της φιλοσοφίας όσο αφορά στην εκπαίδευση για την δημιουργία ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου. Το μοντέλο της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ, κάτι που πρέπει να καταγραφεί, επιπροσθέτως όμως μέσα από τα ταξίδια των δύο στελεχών του, συγκεντρώνει και άλλες πληροφορίες για την τεχνογνωσία και την καθοδήγηση.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο σημερινός προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ιβιτς θήτευσε στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου επί τρία συναπτά έτη, πριν ανέβει το σκαλοπάτι της πρώτης ομάδας. Σε αυτή την τριετία, ο Ιβιτς κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα με την Κ20. Όμως και ο Πάμπλο Γκαρσία που είναι φέτος τεχνικός στην Κ20, ξεκίνησε την προπονητική του θητεία ως βοηθός προπονητή στην Κ17 με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Τη φετινή σεζόν ο Γκαρσία φιλοδοξεί αφενός να προωθήσει νέους παίκτες και αφετέρου να οδηγήσει την συγκεκριμένη ομάδα στον τίτλο από την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ εφαρμόζει το μοντέλο της Μπαρτσελόνα που είχε μεγάλη απήχηση, καθώς στήριξε και ανέδειξε προπονητές από τα τμήματα υποδομής της, όπως οι Ενρίκε, Γκουαρντιόλα και ο εκλιπών Τίτο Βιλανόβα. Όμως και στη Λίβερπουλ, αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως ο Στίβεν Τζέραρντ, μία μεγάλη προσωπικότητα των «Κόκκινων» έχει αναλάβει αυτή την σεζόν περιφερειακός προπονητής στις ομάδες Νέων της Αγγλικής ομάδας.

Επενδύουν στον Τζέραρντ για να αποκομίσουν οφέλη στο μέλλον και προφανώς να του εμπιστευτούν μία θέση στην πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θα επιμείνει στην αξιοποίηση ανθρώπων που θητεύουν στα «σπλάχνα» του, όπως ακριβώς κάνουν μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...