«Επένδυση για την κοινωνία και τον Αθλητισμό»

Aπο handballistas.gr : Η συνέντευξη Τύπου για το 15o Final Four του Κυπέλλου Ανδρών
Πηγή: handballistas.gr
«Επένδυση για την κοινωνία και τον Αθλητισμό»

Στη Κοβεντάρειο Αίθουσα του Δήμου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 15oυ Final Four του Κυπέλλου Ανδρών, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Μαρία Καρυπίδου, του Προέδρου του ΟΠΑΝ Δήμου Κοζάνης Γιάννη Ιωαννίδη, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Σταματιάδη και των εκπροσώπων των τεσσάρων φιναλίστ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Λευτέρης Ιωαννίδης (Δήμαρχος Κοζάνης): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΧΕ που εμπιστεύτηκε την Κοζάνη για τη διοργάνωση αυτής της γιορτής του αθλητισμού στην πόλη μας. Μακάρι να γίνονται συχνά τέτοιες γιορτές για να δημιουργούμε πρότυπα για τη νεολαία της Κοζάνης ν’ ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Με το σκεπτικό αυτό διοργανώνεται στο κλειστό της Λευκόβρυσης με την παρουσία τεσσάρων ιστορικών ομάδων. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και όπως αγκαλιάσαμε άλλες διοργανώσεις, έτσι θα κάνουμε και με αυτήν την εκδήλωση. Νομίζω ότι θα την χαρούμε όλοι και θ’ αποκομίσουμε οφέλη για το χάντμπολ. Είναι μία επένδυση για την κοινωνία η επένδυση στον αθλητισμό και ο καλύτερος να κερδίσει».

Μαρία Καρυπίδου (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που καλωσορίζουμε τις τέσσερις φιναλίστ. Η πόλη της Κοζάνης με το γήπεδο ’’στολίδι’’, που έχει, αποδεικνύει ότι μπορεί να δεχτεί και να κάνει διοργανώσεις αναλόγου επιπέδου. Ως περιφέρεια, είμαστε δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις και το αποδεικνύουμε, όποτε μας ζητηθεί. Θέλω να ευχηθώ καλούς αγώνες και καλή διαμονή στην πόλη της Κοζάνης».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Ήρθαμε σ’ έναν τόπο, που είναι ιδιαίτερος, ζεστός, φιλόξενος, αγαπάει τον αθλητισμό, αγαπάει το χάντμπολ. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Κοζάνη μέσα σε 15 ημέρες, έχω εντυπωσιαστεί από την αγάπη των ανθρώπων για το άθλημα, από την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που στάθηκαν στο πλευρό μας και ιδιαίτερα την ΔΕΗ. Είχαμε μία παράλληλη εκδήλωση σήμερα στα πλαίσια του Be Active. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες, αυτό είναι μια υπόσχεση. Θα ξαναέρθουμε στην Κοζάνη για εκδηλώσεις. Υπάρχει μια καταπληκτική εγκατάσταση, την οποία όταν πρωτοείδα δεν πίστευα στα μάτια μου. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος και ν’ απολαύσει το θέαμα».

Σε ερώτηση για το γιατί επιλέχθηκε η πόλη της Κοζάνης, είπε: «Το χάντμπολ δεν είναι δύο πόλεις στην Ελλάδα, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Ειδικά, όταν μιλάμε για την Κοζάνη, μία περιοχή, που διαθέτει ιστορία στο χάντμπολ, καθώς είχε συμμετοχή (με τον Εθνικό Κοζάνης) στον 1ο αγώνα, που έγινε πριν από 40 χρόνια στο Αμύνταιο της Δυτικής Μακεδονίας. Για να κάνεις κάπου μια διοργάνωση, πρέπει να συνυπάρχουν κάποιοι παράγοντες. Όλοι αυτοί, λοιπόν, υπήρχαν εδώ. Η φιλοξενία, ο τοπικός Δήμος, η περιφέρεια, η γηπεδάρα που υπάρχει.... Συνεπώς, γιατί να μην το φέρουμε εδώ; Είναι μια περιοχή που διψάει για πράγματα αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά. Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να ξαναέρθουμε και να ξαναέρθουμε και να κάνουμε πράγματα μαζί».

Γιάννης Ιωαννίδης (Πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Κοζάνης): «Η Κοζάνη γιορτάζει, αυτό το Final Four είναι μία γιορτή του αθλητισμού και πρέπει να παραμείνει γιορτή. Είμαστε έτοιμοι όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι. Θα φιλοξενήσουμε άρτια αυτό το μεγάλο γεγονός στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για να είναι όλα στην εντέλεια, τους υπαλλήλους, τους εθελοντές και φυσικά την Περιφέρεια και τους χορηγούς. Θέλω να ζητήσω από τους κατοίκους της Κοζάνης να αγκαλιάσουν την διοργάνωση και το άθλημα».

Αντώνης Τσολάκος (προπονητής ΧΑΝΘ): «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, ήμουν κάτοικος της πόλης και είναι μια πόλη από την οποία έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Για το Final Four θέλω να δηλώσω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι σαν ΧΑΝΘ, που είμαστε εδώ. Νομίζω ότι είμαστε με την αξία μας, γιατί οι αντίπαλοι και ο τρόπος που τους αποκλείσαμε το δείχνει αυτό. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στον αγώνα με τον Πανελλήνιο, αν και είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά είναι στο χέρι των παιδιών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα πορεία στους παίκτες τη ΧΑΝΘ, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρότητας και μόνοι τους έχουν καταφέρει ό,τι έχουν καταφέρει. Ελπίζω να συνεχίσουν».

Σταύρος Παπαδόπουλος (Αρχηγός Φιλίππου Βέροιας): «Είναι ευχάριστο που αυτό το Final Four γίνεται σε μία πόλη της επαρχίας και χαίρομαι που βλέπω ότι το χάντμπολ εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στο Final Four, τόσο εμείς όσο και οι άλλες τρεις ομάδες, είναι οι τέσσερις ομάδες, που ήθελαν περισσότερο να είναι εδώ. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ, αν δεν το θέλαμε, δεν θα ήμασταν. Κάποιοι δεν σέβονται την ιστορία, που έχει η δικιά μου ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Εμείς ήρθαμε εδώ για έναν στόχο, για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, τον σεβόμαστε, αλλά πρέπει να μας σεβαστεί και αυτός».

Μανώλης Iωαννίδης (αρχηγός ΧΑΝΘ): «Για μένα και για την ομάδα μου είναι κάτι πρωτόγνωρο και είμαστε χαρούμενοι, που είμαστε εδώ. Θέλαμε να είμαστε εδώ και γι’ αυτό είμαστε παρόντες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ότι έχουμε τις μικρότερες πιθανότητες. Αλλά, επίσης, έχουμε και 60 λεπτά μπροστά μας, να παίξουμε με τον Πανελλήνιο, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο καλύτερος ας προκριθεί στον τελικό».

Γιώργος Ζαραβίνας (Προπονητής Πανελλήνιου ΓΣ): «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Πανελληνίου και την προηγούμενη, αλλά και την νέα που προέκυψε, για την στήριξη στο τμήμα και την ευκαιρία που μας δίνουν να βρισκόμαστε σε τέτοιες γιορτές, όπως το Final Four. Ο Πανελλήνιος μετά από 9 χρόνια θα αγωνιστεί σε ένα Final Four και αυτό αποτελεί για όλο τον Σύλλογο μεγάλη τιμή. Μετά από μία προσπάθεια δύο χρόνων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους σε έναν τελικό που θα τους μεγαλώσει τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά. Απέναντι μας έχουμε μία ομάδα που τα αποτελέσματα που έφερε για να φτάσει ως εδώ μιλάνε από μόνα τους.

Στην ερώτηση για το αν είναι φαβορί ο Πανελλήνιος απάντησε: «Ναι. Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία, όχι στον πραγματικό αγώνα».

Για την παρουσία του και στα 9 Final Four του Πανελληνίου (8 ως αθλητής και τώρα ως προπονητής) είπε: «Είναι μεγάλη ευλογία να βρίσκομαι σε μεγάλα παιχνίδια και τώρα σαν προπονητής να συνεχίζω την προσπάθεια των προηγούμενων προπονητών και αθλητών που έχουν κάνει τον Πανελλήνιο αξιοσέβαστο σε όλο το ελληνικό χάντμπολ».

 

Διαβάστε ακόμη...