"Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ!"

Από paok24.com: Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, η ισπανική ιστοσελίδα "playgroundmag.net" φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα για τον "Δικέφαλο", την ιστορία του και φυσικά τον κόσμο του...
Πηγή: paok24.com
"Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ!"

"ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί". Ακόμη και οι Ισπανοί στέκονται στη συγκεκριμένη κουβέντα και γυρνώντας πολύ πίσω, πιάνουν από το ξεκίνημα το κουβάρι της ίδρυσης του συλλόγου, από τις ρίζες στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι και τις δυσκολίες που υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν αναφέρουν άλλωστε τυχαία, πως ο ΠΑΟΚ είναι ίσως ο σύλλογος που καταλαβαίνει καλύτερα από όλους τη λέξη "προσφυγιά", σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

"ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί. Τέσσερις λέξεις, μέσα στις οποίες συνοψίζεται η ταυτότητα και η υπερηφάνεια μίας ομάδας διαφορετικής, του ΠΑΟΚ. Για να πιάσουμε την κεντρική ιδέα, φτάνει να εξηγήσουμε τα αρχικά του: Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών. Και η τελευταία λέξη είναι σημαντική. Με τον καιρό, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, έγινε η πιο δημοφιλής ομάδα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας. Τα χρώματα του τα λένε όλα, το άσπρο για τη ζωή και το μαύρο της θλίψης, της νοσταλγίας. Και το σύμβολο του, ο Δικέφαλος Αετός, με το μοναδικό χαρακτηριστικό, τα κλειστά του φτερά".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη "Θύρα 4" και στον κόσμο, με τους Ισπανούς να τονίζουν πως όταν το γήπεδο γεμίζει, είναι σαν να ακούει κανείς 300.000 άτομα να φωνάζουν κι όχι 30.000, σε ένα αφιέρωμα που πραγματικά αξίζει κανείς να το διαβάσει (δείτε ΕΔΩ)...

Διαβάστε ακόμη...