Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

Από paok24.com : Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά μετά το 2003
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

Μετά την τελευταία κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ το 2003, ο Δικέφαλος έχει αγωνιστεί άλλες τέσσερις φορές στα ημιτελικά σημειώνοντας μία πρόκριση και τρεις αποκλεισμούς


Για να θυμηθεί κάποιος την τελευταία κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2003, όταν είχε επικρατήσει επί του Άρη με το γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη στο γήπεδο της Τούμπας. Από τότε η ομάδα του Δικεφάλου έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στα ημιτελικά τέσσερις φορές, το 2011, το 2013 και το 2014 και το 2016 με μοναδική πρόκριση το 2014 επί του Ολυμπιακού, με τα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη και τον χαμένο τελικό του ΟΑΚΑ.

Η πρώτη φορά με την ΑΕΚ

Το 2011 ο ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβο στο τιμόνι της ομάδας από τον Οκτώβριο έχει πάρει την πρόκριση από το Europa League και πηγαίνει με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου, βρίσκοντας στα ημιτελικά την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Εκεί ο Δικέφαλος πήρε παρότι με 9 παίκτες την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με 0-0 και περίμενε την ομάδα του Νάτσο Σκόκο και του Ισμαέλ Μπλάνκο στην Τούμπα. Παρά τη θετική ενέργεια και τη γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 και έτσι έμεινε εκτός τελικού, εκεί που ήταν ο Ατρόμητος.

Το κάζο της Τρίπολης

Το 2013 ο ΠΑΟΚ άρχιζε να δείχνει ότι θα αποτελέσει τη δεύτερη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό. Οι μεταγραφές του Ιβάν Σαββίδη τον Ιανουάριο έφεραν τον αέρα αισιοδοξίας στον ΠΑΟΚ που είχε πλέον ως στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας σε έναν τελικό που φαινόταν ότι θα ήταν ο Ολυμπιακός. Τότε ο ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του πήρε τη νίκη στην Τούμπα με 2-1, αλλά στην Τρίπολη δεν εμφανίστηκε ποτέ και έτσι ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από τους Αρκάδες χάνοντας την ευκαιρία για ακόμα έναν τελικό.

Ο κερδισμένος ημιτελικός και η παρωδία στο ΟΑΚΑ

Την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε πρωταγωνιστήσει στο μεταγραφικό παζάρι έχοντας ένα πλήρες ρόστερ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Από νωρίς έμεινε εκτός τίτλου και έτσι όλοι στην ομάδα είχαν σημαδέψει τον τελικό κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου. Τότε στα ημιτελικά αντίπαλος ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού που είχα κάνει μία εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχασε με 10 παίκτες στο "Καραϊσκάκη" με 2-1 και το χρυσό γκολ του Αθανασιάδη σε συνδυασμό με το γκολ του ιδίου παίκτη στην καυτή Τούμπα έδωσαν στον ΠΑΟΚ την πρόκριση. Εκεί όμως η ομάδα του Δικεφάλου βρήκε στον τελικό τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό χωρίς τους Κατσουράνη, Νάτχο και Αθανασιάδη και μετά τις χαμένες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη ήρθε μοιραία το τελικό 4-1 και το κύπελλο πήγε στη Λεωφόρο.

Ο μισός ημιτελικός του Παππά

Την περσινή χρονιά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά άπαντες στην ομάδα ήταν έτοιμοι για την πρόκριση όταν είδαν ότι στον ημιτελικό αντίπαλος της ομάδας ήταν ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Ανδρέα Παππά που με τις αποφάσεις του έφερε τον αγώνα στο 1-2 για τον Ολυμπιακό και στα τελευταία λεπτά δεν καταλόγισε το καταφανέστατο πέναλτι στον Ρόμπερτ Μακ. Εκεί ήρθε το πρόωρο τέλος της αναμέτρησης και τα επεισόδια. Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην κατέβει στον επαναληπτικό και έτσι ξεκίνησε η αποκαθύλωση του συστήματος της ΕΠΟ που θα φέρει την αλλαγή στις επόμενες εκλογές. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μία πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που θέλει να πετύχει φέτος.

Διαβάστε ακόμη...