Εισαγγελική έρευνα για "τα γήπεδα της ΕΠΟ"

Από soccerplus.gr: Ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Γιάννης Παναγόπουλος διερευνά νέα υπόθεση που αφορά την ΕΠΟ, όπως μετέδωσε η εκπομπή "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".
Πηγή: soccerplus.gr
Εισαγγελική έρευνα για "τα γήπεδα της ΕΠΟ"

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εκπομπής «Είναι η υπόθεση συντήρησης 11 γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία που την τελευταία πενταετία τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης από την ομοσπονδία.

Ήδη ο φάκελος διαβιβάστηκε στην 22η πταισματοδίκη Αθηνών και ζητήθηκαν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις από παράγοντες της Ομοσπονδίας και έγγραφα στα πλαίσια συλλογής αποδείξεων. Ερευνάται το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για 17 ποδοσφαιρικούς παράγοντες και τρία ανώτατα στελέχη της ΕΠΟ.

Η δικογραφία άνοιξε από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και τον πρώην αναπλρωτή αθλητικό εισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της συντήρησης των γηπέδων, αρχικά απαιτούσε 445.000 ευρώ και μέσα σε δυο μήνες μείωσε την απαίτηση της σε 62.000 ευρώ, ακριβώς για το ίδιο αντικείμενο!

Από τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ προκύπτουν παρατυπίες, όπως η ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης. Μάλιστα σε συνεδρίαση που έγινε στις 22 Μαϊου 2015 ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αρχικά δηλώνει ότι η συντήρηση των δυο γηπέδων του Αγίου Κοσμά γίνεται δωρεάν από την εταιρία και στο τέλος της συνεδρίασης προτείνει και αποφασίζει να καταβάλει στην εταιρία 120.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, εφευρίσκοντας τη σιωπηρή παράταση της σύμβασης που δεν είχε ανανεωθεί.

Παράλληλα ερευνάται αν πράγματι έγιναν οι ενδεδειγμένες εργασίες συντήρησης σε άλλα τέσσερα γήπεδα. Μάλιστα σε ένα από αυτά υπάρχουν θάμνοι και αγκάθια».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...