«Κίνημα στη Μακεδονία υπέρ του καθαρού ποδοσφαίρου»

Απο thessports.gr : Είναι μέσα στους πιο έμπειρους παράγοντες του ποδοσφαίρου μας. Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου προεδρεύει της ΕΠΣ Κιλκίς εδώ και πολλά χρόνια και οι απόψεις του για τις προεκλογικές εξελίξεις στην ΕΠΟ έχουν πάντα ενδιαφέρον.
Πηγή: thessports.gr
«Κίνημα στη Μακεδονία υπέρ του καθαρού ποδοσφαίρου»

Σήμερα μιλάει στη FORZA για Γραμμένο-Ελευθεριάδη, για όσα έχει πει ο Ιβάν Σαββίδης, για τις εκλογές, τη διαιτησία και όχι μόνο… Από την πλευρά του κάνει εκτιμήσεις, αλλά και προβλέψεις για το που οδηγούνται σημαντικά ζητήματα του ποδοσφαίρου μας…

-Οι τελευταίες εξελίξεις και η απόσυρση Ελευθεριάδη από τις εκλογές της ΕΠΟ, αποτέλεσαν έκπληξη για εσάς;

«Όχι! Ίσα-ίσα που εγώ περίμενα ότι θα αποσυρθεί νωρίτερα. Το είχα πει και τον Οκτώβριο που αναβλήθηκαν οι εκλογές, ότι όταν θα γίνουν δεν θα έχουμε αντίπαλο. Αυτό που συνέβη όμως ήταν φυσικό επόμενο. Στην Μακεδονία έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα και όποιος κοντράρει τις θέσεις του ΠΑΟΚ για καθαρό ποδόσφαιρο, δύσκολα θα πετύχει τους στόχους του»

-Δεν ήταν όμως έτσι τα πράγματα στη Μακεδονία με τις Ενώσεις. Διαφωνείτε;

«Δεν διαφωνώ. Τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλος αγώνας ώστε να μην περνούν εδώ οι θέσεις του συστήματος. Αυτό κατάλαβε και ο κ. Ελευθεριάδης στην Πιερία, όπου έτσι και αλλιώς το μεγάλο ποσοστό και των φιλάθλων υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ και φυσικά όλες τις θέσεις του για αλλαγές στο ποδόσφαιρο»

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες σας για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και με πιο σύστημα τελικά;

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο. Εκτιμώ ότι και αυτοί που τώρα διοικούν κουράστηκαν. Εξάλλου οι τρεις δικαστές έχουν αφήσει άλλα πράγματα στην άκρη για να εμπλακούν στο ποδόσφαιρο και μην ακούτε γι’ αυτές τις αμοιβές που γράφτηκε ότι παίρνουν. Από εκεί και πέρα αναφορικά με το εκλογικό σύστημα θα είναι αυτό που θα αποφασίσουν οι Ενώσεις. Ο Βαγγέλης Γραμμένος μας έχει αποστείλει προτάσεις και στο τέλος εκτιμώ ότι το σύστημα θα μοιάζει με το προηγούμενο, αλλά θα έχει πιο ενεργή συμμετοχή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ένα ποσοστό που πιστεύω ότι θα φθάνει στο 25%»

-Πώς φαντάζεστε τον Βαγγέλη Γραμμένο ως πρόεδρο της ΕΠΟ; Σας πάω λίγους μήνες μπροστά; Πώς τον βλέπετε στη νέα θέση που θα έχει;

«Θα είναι δίκαιος. Είμαι βέβαιος ότι θα κρατάει ίσες αποστάσεις. Δεν θα θίξει συμφέροντα ΠΑΕ και θα απαιτήσει ισονομία. Αυτό εξαρτάται από τη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο και ο Γραμμένος το ξέρει καλά. Είναι άνθρωπος ο οποίος ξέρει που πρέπει να απευθυνθεί για να βρει λύσεις στο κάθε ζήτημα»

-Στην κοινωνία μας, όπως και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάρα πολλοί που προσπαθούν να κολλήσουν δίπλα στους ισχυρούς. Για παράδειγμα πολλοί μέσα στην ΕΠΟ άλλαζαν συνέχεια στρατόπεδα και ήταν πάντα εκεί κάνοντας πραγματικό κουμάντο. Αν αυτοί επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τη νέα διοίκηση, τι πρέπει να γίνει κατά την άποψή σας;

«Οι κόλακες όπως τους λέω εγώ, τελείωσαν. Τους απομάκρυνε αυτή η διοίκηση. Είναι άνθρωποι που και εμείς με τον Γκαγκάτση τους δώσαμε προαγωγή και πρέπει να το πω, αλλά τους κρατούσαμε πάντα και σε μία απόσταση. Μετά με Πιλάβιο όλοι αυτοί ξέφυγαν και τώρα έχουν φθάσει σε σημείο να είναι κατηγορούμενοι για πολλές υποθέσεις. Έχουν μπλέξει όλοι αυτοί και φυσικά κανείς δεν έχει θέση στην επόμενη μέρα. Και τώρα που είπα ότι έμπλεξαν, να ξέρετε ότι και οι προηγούμενοι πρόεδροι της ΕΠΟ έμπλεξαν χωρίς να το καταλάβουν»

-Ακούμε πολλές φορές τον Ιβάν Σαββίδη να μιλάει για το 50-50 που επιθυμεί στο ποδόσφαιρο. Πραγματικά τώρα, εσείς πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί;

«Φυσικά. Γιατί να μην το πιστεύω; Έχω την άποψη ότι γι’ αυτό πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η αθλητική δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που όλες οι επιτροπές θα επανδρωθούν με τακτικούς δικαστές και όχι όπως ήταν τα περασμένα χρόνια, μπορεί να εξασφαλιστεί η ισονομία. Ο Γραμμένος το ξέρει αυτό, γι’ αυτό και το ζητούσε εδώ και πολύ καιρό. Από εκεί και πέρα βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι θα παίξουν και οι σχέσεις των μεγάλων. Αν είναι καλά μεταξύ τους, τότε όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Όλοι θέλουν το 50-50. Δεν ξέρω όμως τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Σε κάθε περίπτωση, τη δεδομένη χρονική στιγμή πιστεύω ότι και ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτό θα επιθυμεί. Το απόλυτο 50-50»

-Συμφωνείτε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει αρκετά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή είναι μία επιτυχία της προσωρινής διοίκησης;

«Όχι ιδιαίτερα. Δε νομίζω ότι άλλαξε και τίποτα. Σε γενικές γραμμές γίνονται τα ίδια που ξέραμε. Όλα εκτός από τη διαιτησία, όπου πράγματι πρέπει να παραδεχθώ ότι οι διαιτητές φοβούνται τις επόμενες κρίσεις και είναι πολύ προσεκτικοί»

-Τι εννοείτε ακριβώς;

«Θέλω να πω ότι σφυρίζουν πολύ πιο προσεκτικά, γιατί ξέρουν ότι αλλάζουν τα πράγματα και το καλοκαίρι θα κριθούν εκ νέου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια βέβαια, βλέπω ότι η ΚΕΔ δεν τιμωρεί όπως θα έπρεπε τα λάθη που γίνονται. Και γίνονται πολλά λάθη».

-Έστω και έτσι πάντως, οι διαιτησίες είναι καλύτερες από αυτά που βλέπαμε…

«Σίγουρα είναι καλύτερες. Γίνονται ανθρώπινα λάθη γιατί όλοι προσέχουν για το μέλλον τους…»

-Έχετε δει ότι γίνονται πολλές συζητήσεις με στόχο να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ. Γίνεται αυτό; Ποια η άποψή σας;

«Και εμείς με τον Βασίλη Γκαγκάτση το θέλαμε αυτό. Το έχω συζητήσει τώρα και με τον Βαγγέλη τον Γραμμένο. Μακάρι να έφευγε από την Ομοσπονδία. Δεν γίνεται όμως. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Δεν θα το επιτρέψει η FIFA. Στην παγκόσμια ομοσπονδία υπάρχουν άνθρωποι πάρα πολύ έμπειροι, έχουν δοκιμάσει όλα τα μοντέλα, ξέρουν τι γίνεται όταν εμπλέκονται οι ομάδες σε αυτές τις διαδικασίες. Ξαναλέω… Μακάρι να άλλαζε, αλλά δεν θα γίνει αυτό»

«Ο Γραμμένος θα σκληρύνει»

Η άποψη Χατζηαποστόλου για τον Γραμμένο, είχε και άλλη διάσταση: «Ο Βαγγέλης είναι λίγο μαλακός ως παράγοντας γιατί συνήθισε να διοικεί την ΕΠΣΜ όπου όλοι είναι φίλοι. Τώρα στην ΕΠΟ θα σκληρύνει γιατί εκεί θα υπάρχουν πολλές κόντρες και διαφορετικές απόψεις».

Έδωσε και περεταίρω εξηγήσεις ο Χατζηαποστόλου στο πώς και γιατί ΔΕΝ θα φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ: «Να ελέγχεται η διαιτησία από τη λίγκα και τις ομάδες; Φαντάζεστε να μαλώνουν κάθε εβδομάδα γι’ αυτό Σαββίδης-Πανόπουλος-Μαρινάκης; Αφού η κάθε ομάδα θα βλέπει αλλιώς την κατάσταση…».

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...