Ο 17ος σε χρόνο, ο δεύτερος σε γκολ!

Από paok24.com:Είναι το κεντρικό πρόσωπο του χθεσινού αγώνα, αυτός που έκρινε το ματς ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, αυτός που προφανώς έπρεπε να αναδειχθεί και ως ο πολυτιμότερος.
Πηγή: paok24.com
Ο 17ος σε χρόνο, ο δεύτερος σε γκολ!

Ο Δημήτρης Πέλκας πέτυχε χθες το έκτο του γκολ τη φετινή σεζόν και έτσι ανέβηκε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της χρονιάς με έξι τέρματα. (Ο Πρίγιοβιτς έχει εφτά, από έξι έχουν και οι Μυστακίδης-Μάτος. Στον Βραζιλιάνο δεν έχει κατακυρωθεί το τέρμα γκολ στην Κέρκυρα, που χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Ιωάννου).

Η επίδοση του Πέλκα είναι ιδιαίτερα σημαντική μια και σημειώθηκε σε λίγα ματς, μέσα από λιγοστές τελικές προσπάθειες. Ο Πέλκας φέτος έχει 19 συμμετοχές (σε εννιά βασικός, με ένα ολοκληρωμένο 90λεπτο) και μετράει 926 λεπτά συμμετοχής. Στη σχετική λίστα είναι ο 17ος παίκτης του ΠΑΟΚ σε χρόνο συμμετοχής. Έχει τον λιγότερο χρόνο από όλους τους μεσοεπιθετικούς (εκτός από τους καινούριους Ενρίκε-Ουάρντα) αλλά φέτος έχει και μία μόλις τελική πάσα. (Θυμίζουμε ότι πέρυσι σε 49 ματς είχε εννιά γκολ και έξι τελικές).

Τα έξι φετινά γκολ τα έχει πετύχει σε 31 τελικές (πιο εύστοχος μετά τον Πρίγιοβιτς) ενώ θυμίζουμε ότι μεταξύ των τερμάτων είναι: Το χθεσινό που έδωσε τρεις πόντους, το γκολ στη Λιβαδειά που επίσης έδωσε νίκη, αλλά και το δεύτερο τέρμα που σφράγισε τη νίκη με τη Λίμπερετς. Ιδιαίτερο (λόγω ποιότητας στο τελείωμα) ήταν και το γκολ με τη Βέροια… Τα άλλα δύο γκολ τα πέτυχε στο πιο εύκολο ματς της χρονιάς κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Διαβάστε ακόμη...