Ευτυχώς… διακοπή!

Από inpaok: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει σήμερα ένα σημαντικό τρίποντο, μία νίκη επί ενός πολύ δύσκολου αντιπάλου, ο οποίος -ας μην ξεχνιόμαστε- ήταν και παραμένει πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Superleague.
Πηγή: inpaok.com
Ευτυχώς… διακοπή!

Ο τρόπος που ήρθε αυτό το τρίποντο δίνει το δικαίωμα για ένα… ξέσπασμα, το οποίο όμως επ’ ουδενί δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τη βασική εικόνα. Αυτή είναι μια σχετικά μακρά περίοδος ντεφορμαρίσματος της ομάδας, η οποία κάποιες φορές το έχει πληρώσει στα αποτελέσματα που φέρνει, και κάποιες άλλες όχι.

Το σημαντικό είναι ότι ο Δικέφαλος έχει μια φανερή έλλειψη φρεσκάδας και ενέργειας, τα οποία οδηγούν σε έλλειψη συγκέντρωσης και κατ’ επέκταση σε έλλειψη ουσίας στο παιχνίδι του. Αυτό φάνηκε και σήμερα στην Τούμπα. Μπορεί οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς να είχαν, ως συνήθως, την κατοχή της μπάλας αλλά δε δημιούργησαν τις πολλές φάσεις που θα έπρεπε, άσχετα αν στη στατιστική τους υπάρχουν δυο δοκάρια. Δε βγάζουν… φλόγες, όπως στην περίοδο όπου όλη η Ελλάδα παραδεχόταν ότι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν έχουν την ίδια ένταση, δεν έχουν τις ίδιες συνεργασίες μέσα στο γήπεδο.

Φυσικά δεν ξέχασαν να παίζουν αυτό που ξέρουν και αυτό που δουλεύουν από την αρχή της σεζόν με τον προπονητή τους. Η γενικός στόχος μέσα στο χόρτο είναι ίδιος, απλά έχουν προκύψει κάποιες δυσκολίες υλοποίησης των σταθερών οδηγιών και του πλάνου. Ο λόγος αναφέρεται παραπάνω: φρεσκάδα.

Από το ξεκίνημα του 2017, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει ανάσα. Έχει συνεχώς υποχρεώσεις, τις περισσότερες φορές με τρία παιχνίδια τη βδομάδα, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το κύπελλο, είτε για το Europa League. Από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, 19 Μαρτίου, δηλαδή για περίπου 2,5 μήνες, δεν υπήρχε κανένα κενό. Τα πόδια αλλά και το μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν μπόρεσαν σε καμιά στιγμή να χαλαρώσουν. Είναι φυσικό κάποια στιγμή, το… σύστημα να μπλοκάρει.

Πιο σημαντικό, ακόμα και από τη νίκη επί του Πανιωνίου, είναι αυτό που έρχεται για τον Δικέφαλο: η διακοπή! Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και το διάστημα των δυο βδομάδων μέχρι την επόμενη αγωνιστική της Superleague μοιάζει… σωτήρια για τον οργανισμό τόσο του συνόλου, όσο και του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ακόμα και για τον ίδιο τον Βλάνταν Ίβιτς. Τον Απρίλιο πρέπει να ξαναδούμε τον ΠΑΟΚ που θαυμάσαμε φέτος, και μάλιστα στην πιο… αποφασισμένη του μορφή, καθώς υπάρχουν και οι ημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδας, όπου κρίνεται ίσως ο πιο βασικός στόχος της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...