Η κόντρα των Αυστραλών

Από paokbc.gr: Δεν είναι πολλοί οι εκπρόσωποι του μπάσκετ της Αυστραλίας που έχουν περάσει από τα ελληνικά παρκέ, οπότε η επερχόμενη συνάντηση του Nathan Sobey και του Jason Cadde δεν είναι και το πιο συνηθισμένο γεγονός.
Πηγή: paokbc.gr
Η κόντρα των Αυστραλών

Ο Sobey του ΠΑΟΚ, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο "PAOK Sports Arena", θα βρει απέναντί του τον συμπατριώτη του, Jason Cadee της Κύμης, ο οποίος έχει πίσω του μια συγκλονιστική ιστορία.

Nathan Sobey: Θετικότατο ντεμπούτο

Ο Nathan Sobey φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με το Ρέθυμνο για την 21η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League και παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις μία προπόνηση με τους νέους τους συμπαίκτες, πραγματοποίησε μία πολύ θετική εμφάνιση με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Θα μπορούσε μάλιστα, να είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με την τάπα του στον Gary Talton, η οποία κρίθηκε λανθασμένα αντικανονική από τους διαιτητές στην φάση που όπως δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Γενικά, ο Αυστραλός έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, καθώς έχει στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Jordan Sibert.

Jason Cadee: Το τρομακτικό τροχαίο

Ο Jason Cadee ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα μήνα (17 Φεβρουαρίου) και έχει βοηθήσει πάρα πολύ την Κύμη με τις εμφανίσεις του, με αποκορύφωμα το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Κολοσσό Ρόδου, όπου πέτυχε 23 πόντους. Ο νέος ηγέτης της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου έχει πίσω του μία απίθανη ιστορία, η οποία διαδραματίστηκε στις 12 Ιουλίου του 2010. Ο 19χρονος ,τότε, guard γλίτωσε από θαύμα όταν ένα τρέιλερ αποκόπηκε από ένα διπλανό όχημα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του! Ο Cadee έμεινε εγκλωβισμένος στο σημείο για σχεδόν δύο ώρες, πριν τον «ελευθερώσουν» τα εξειδικευμένα συνεργεία. Σημαντικό ρόλο, μάλιστα, στη διάσωση του νυν guard της Κύμης έπαιξε μία γυναίκα, την ταυτότητα της οποίας αγνοούσε μέχρι να την ανακαλύψει η πεοηγούμενη ομάδα του, Sydney Kings, τον περασμένο Γενάρη μετά από μια εκστρατεία που οργάνωσε μέσω των social media! Ο Cadee βγήκε από το αυτοκίνητο με ένα σπάσιμο στη λεκάνη και μερικές μελανιές και 6 μήνες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στη NBL.

Οι μεταξύ τους μονομαχίες

Αμφότεροι οι παίκτες έχουν περάσει από τους Adelaide 36ers, αλλά δεν υπήρξαν συμπαίκτες, καθώς ο Nathan Sobey έπαιξε εκεί τα τελευταία 2 χρόνια και ο Jason Cadee τη διετία 2012-2014. Τη σεζόν που μας πέρασε, τέθηκαν αντιμέτωποι 4 φορές στις μονομαχίες των Adelaide 36ers με τους Sydney Kings, με τον guard του ΠΑΟΚ να μετράει ισάριθμες νίκες. Αναλυτικά:

26 Νοεμβρίου 2016: Sydney Kings-Adelaide 36ers: 85-91 (Cadee 5- Sobey 9)
16 Δεκεμβρίου 2016: Adelaide 36ers-Sydney Kings: 82-80 (Sobey 16 (9 ριμπάουντ), Cadee 11
18 Δεκεμβρίου 2016: Sydney Kings-Adelaide 36ers: 96-103 (Cadee 29-Sobey 17)
21 Ιανουαρίου 2017: Adelaide 36ers-Sydney Kings: 87-73 (Sobey

Διαβάστε ακόμη...