No Canas, no party…

Από inpaok.com:Πριν λίγα χρόνια είχε σηκωθεί πανό στην Τούμπα για τον Πάμπλο Γκαρσία που έγραφε: «No Garcia, no party».
Πηγή: inpaok.com
No Canas, no party…

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό στον φετινό ΠΑΟΚ μοιάζει να ισχύει το «No Canas, no party»!

Η πραγματικότητα των αριθμών αυτό λέει τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ΠΑΟΚ του τελευταίου μήνα χωρίς τον Κάνιας, είναι άλλος ΠΑΟΚ.

Χωρίς τον Ισπανό χαφ, χάθηκε η σιγουριά που ενέπνεε η ομάδα. Λείπει το καθαρό μυαλό.
Πλέον αρχίζει να λείπει και η αυτοπεποίθηση. Ο Κάνιας ίσως ήταν η... «κόλλα» που κρατούσε τόσο καλά ενωμένα όλα τα κομμάτια του ΠΑΟΚ. Λείπει η εξαιρετική πρώτη πάσα του. Λείπουν οι βοήθειες και τα ντουμπλαρίσματα που δίνει ανασταλτικά. Το νεύρο και η εμπειρία του. Η παρουσία του βοηθά όλη την ομάδα να κερδίσει μέτρα μέσα στο γήπεδο και να ανέβει πιο ψηλά. Λείπει το καλύτερο πρέσινγκ που έπνιγε τον αντίπαλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίζει όλη η ομάδα πιο πίσω και έτσι μοιάζει να χάθηκε και η ταχύτητα που είχε ως ομάδα ο ΠΑΟΚ.

Η έλλειψη σιγουριάς και αυτοπεποίθησής που δημιουργούν μετά τα άσχημα αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις, οδηγούν σε επιπλέον ατομικά λάθη. Συνολικά δημιουργείται μία ανισορροπία στην ομάδα. Ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν έχει έναν δεύτερο Κάνιας. Η ουσία του παιχνιδιού του, φάνηκε περισσότερο στην απουσία του.

Αν τελικά όλη η προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα, οφείλεται στην απουσία του, τότε το θέμα θα λυθεί με την επιστροφή του.

Στα τελευταία 8 ματς που έχει λείψει ο Κάνιας, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει μόλις δύο φορές και ακόμη μετράει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες! Η απουσία του Ισπανού αποδεικνύεται τεράστιο πλήγμα για τον Δικέφαλο.

Αν (λέμε αν...) η κακή αγωνιστική παρουσία του ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα δεν οφείλεται στην απουσία του Κάνιας, τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο διότι η επιστροφή του Ισπανού δε θα επαναφέρει την ομάδα στις καλές εμφανίσεις. Αυτό θα φανεί σύντομα όμως, καθώς ο Κάνιας θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και θα δοθούν οι πρώτες απαντήσεις.

ΤΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ

Ο Λέο Μάτος είναι σκιά του καλού του εαυτού τον τελευταίο μήνα. Μας είχε συνηθίσει σε εμφανίσεις υψηλού επιπέδου και η μετριότητα που κινείται τις τελευταίες εβδομάδες μας κακοφαίνεται. Ίσως και το δικό του ντεφορμάρισμα να οφείλεται στην απουσία του Κάνιας, που του έδινε βοήθειες και τον βοηθούσε να ανέβει πιο ψηλά, όταν ο Ισπανός γύριζε πίσω για να πάρει την πρώτη μπάλα μεταξύ των δύο στόπερ.

Διαβάστε ακόμη...