«Για να δείξει την αξία του ο Αθανασιάδης, θα πρέπει...»

Απο metrosport.gr : Την άποψη ότι ο Αθανασιάδης θα πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να πετύχει το στόχο του εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».
Πηγή: metrosport.gr
«Για να δείξει την αξία του ο Αθανασιάδης, θα πρέπει...»

Ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε ότι ο Αθανασιάδης θα μπορέσει να δείξει ξανά το καλό του πρόσωπο μόνο εάν προετοιμαστεί καλά σε δύναμη και φυσική κατάσταση.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι φίλοι του Δικεφάλου θα πρέπει να στηρίξουν τόσο τον Αθανασιάδη όσο και τον Γλύκο για να μπορέσουν και εκείνοι να γίνουν καλύτεροι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη δεύτερη ευκαιρία του Αθανασιάδη: «Ο Αθανασιάδης δεν παίρνει ευκαιρίες τώρα στον ΠΑΟΚ. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, δεν μπορούμε να το θέσουμε έτσι. Ο Αθανασιάδης είναι ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία στο πού πάει η ομάδα, στους στόχους της ομάδας. Κατά καιρούς μπορεί να περνάει ένα ντεφορμάρισμα, όπως ο κάθε ποδοσφαιριστής. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον Αθανασιάδη. Εάν ο προπονητής κρίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Αθανασιάδη τότε θα το κάνει.

Πέρασε ένα ντεφορμάρισμα και πρέπει, εάν παίξει, να δείξει τον καλό του εαυτό. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί. Να έχει προπονηθεί. Δεν μπορεί ξαφνικά να πατήσει ένα κουμπάκι εάν η συμμετοχή του στις προπονήσεις ήταν μέτρια ή κακή και ξαφνικά η συμμετοχή του στο παιχνίδι να είναι εντυπωσιακή. Εάν είναι έτοιμος, Ο Κλάους έχει μια αξία και εφόσον είναι έτοιμος, αυτή η αξία πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και τους υπόλοιπους για να πετύχει το στόχο και το σκοπό της ομάδας».  

Για το ότι τραβά όλα τα βλέμματα του κόσμου πάνω του: «Είναι λάθος που έχει μπει στη διαδικασία ο κόσμος. Είναι λάθος η συμπεριφορά απέναντι στον Γλύκο και τον Αθανασιάδη. Ποτέ δε θα μπορέσουν τα παιδιά να επανέλθουν εάν η συμπεριφορά του κόσμου είναι τέτοια. Εάν ο κόσμος χειροκροτά και επευφημεί τον Αθανασιάδη και τον Γλύκο όπως κάνει και με τους υπόλοιπους παίκτες, τότε θα τους δούμε καλύτερους.

Δεν έχει καμία σημασία το ποσό που παίρνει. Κανένας παίκτης δεν μπαίνει στο γήπεδο με τη λογική ότι αμείβομαι με τόσα και πρέπει να παίξω έτσι. Όλοι συμμετέχουν, είναι μέρος της ομάδας και προσπαθούν να κάνουν μια καλή ομάδα και να αποδώσουν καλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία να ανεβάσει ο καθένας την απόδοση του και να ανεβεί και το σύνολο.

Πρέπει να σταματήσουμε όλοι στην Τούμπα ή στα εκτός έδρας παιχνίδια όταν κάνουν ένα λάθος ο Γλύκος ή ο Αθανασιάδης να τους το υπενθυμίζουμε. Όπως συμπεριφέρονται στους υπόλοιπους παίκτες με τον ίδιο τρόπο να συμπεριφέρονται και με τον Αθανασιάδη και με τον Γλύκο. Έτσι θα γίνουν και αυτοί καλύτεροι.

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να κάνουμε κριτική.  Όταν η ομάδα παίζει και θέλει να πάρει τη νίκη θα πρέπει να βοηθηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Για τη συμβουλή του στον Αθανασιάδη: «Πρέπει να προετοιμαστεί για να παίξει καλύτερα. Να παίξει η ομάδα καλά, να τον τροφοδοτήσει, να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει στην μεγάλη περιοχή. Αυτό θα κάνει καλό και στον ίδιο και στην ομάδα. Όπως και ο Πρίγιοβιτς που μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός αλλά όταν είναι στην μεγάλη περιοχή εκμεταλλεύεται την φάση και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα».

Για τη σύγκριση Αθανασιάδη – Πρίγιοβιτς: «Ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά τους, δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Το ένστικτο του σκόρερ παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Πρίγιοβιτς έχει δείξει ότι μπορεί να το εκμεταλλευτεί, κάτι που ο Αθανασιάδης δεν έκανε τη φετινή χρονιά. Πρέπει να ετοιμαστεί ο Αθανασιάδης. Βλέπω ότι δεν ετοιμάζεται καλά. Όταν είσαι σωματικά έτοιμος κάποια στιγμή θα κερδίσεις και την ψυχολογία και τον κόσμο. Εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος. Να μείνει μια ώρα παραπάνω στη Μεσήμβρια να ετοιμάσει καλύτερα το σώμα του, τη φυσική του κατάσταση και θα του έρθουν οι φάσεις για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Είναι μικρός ακόμη και μπορεί να το κάνει αυτό και τώρα. Πρέπει να ετοιμάσει καλύτερα το σώμα του, να είναι καλύτερος στις επαναλαμβανόμενες κινήσεις, να έχει δύναμη το σώμα του, τα μπράτσα του. Στη Μεσήβρια έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνει αυτό. Έτσι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις».

Διαβάστε ακόμη...