This is Toumba!

Από paok24.com: Δύο δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία δίνουν το παρόν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και καταγράφουν σε ένα μοναδικό αφιέρωμα όλα όσα έζησαν...
Πηγή: paok24.com
This is Toumba!

Η εικόνας της Τούμπας στον ημιτελικό του 2014 κόντρα στον Ολυμπιακό και το περίφημο... δαχτυλίδι της φωτιάς που φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά γραφεία του κόσμου αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για την Prosport προκειμένου να βρεθεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν και κάνουν αρκετούς να αναφωνούν υπερήφανα: "This is Toumba".

Οι δύο Ρουμάνοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη πριν το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μίλησαν με τους... σκληροπυρηνικούς της Θύρας 4 και κατέγραψαν μέσα από τον φακό τους, την Τούμπα να φλέγεται.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, ο ΠΑΟΚ διαθέτει από τους πιο... θορυβώδεις οπαδούς, οι χιλιάδες πυρσοί που ανάβουν στο γήπεδο και κάνουν τη νύχτα - μέρα, τους έχουν κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ χρεώνεται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, αυτή είναι η μικρότερη "ζημιά" για τον σύλλογο, καθώς οι οπαδοί τους είναι αποφασισμένοι για μια ακόμη ιεροτελεστία, ακόμη κι αν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τους απειλεί με διακοπή του αγώνα λόγω πυρσών.

Οι οπαδοί είναι ευλογία και κατάρα για τον ΠΑΟΚ, σημειώνουν χαμογελώντας οι "ασπρόμαυροι" που είχαν την ευκαιρία να... ξεδιπλώσουν στους Ρουμάνους αρκετές ιστορίες από τις εκτός έδρας εκδρομές που τους "στιγμάτισαν" και τους ακολουθούν ακόμη και σήμερα

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στο γνωστό "Toumba Libre", το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν των οπαδών του Δικεφάλου, οι οποίοι καταναλώνουν αρκετές ποσότητες πριν και μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τον συντάκτη του κειμένου να σημειώνει πως το συγκεκριμένο ποτό κίνησε την περιέργειά του προκειμένου να μάθει την ιστορία που κρύβει από πίσω του.

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος με την σειρά του, υποκλίνεται στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...