Ένας χρόνος με Κλάντον!

Από inpaok.com : Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας για πρώτη φορά ο Κιθ Κλάντον. Ένας παίκτης που αποκτήθηκε από την Α2 του Ισραήλ και σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι ένα χρόνο μετά θα αποτελεί ένα από τα κύρια όπλα που έχει στην διάθεση του ο Σούλης Μαρκόπουλος.
Πηγή: inpaok.com
Ένας χρόνος με Κλάντον!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν στις 14 Μαρτίου του 2016 ανακοινώνει την απόκτηση του Κιθ Κλάντον, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο Κλάντον αποκτήθηκε για να βοηθήσει την ομάδα κυρίως στην θέση 4, εκεί που ο Νίκολα Μάρκοβιτς δεν μπορούσε να είναι άξιο μπακ απ του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Σαν δεύτερη επιλογή στην θέση 4 και ενίοτε στην θέση 5, ο Κλάντον αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες της κανονικής διάρκειας, αλλά και στους τρεις αγώνες των playoffs με την ΑΕΚ.

Στην κανονική διάρκεια είχε σε τέσσερα παιχνίδια 7,75 πόντους και 7,25 ριμπάουντ ως μέσο όρο, με καλύτερο παιχνίδι αυτό κόντρα στην Καβάλα, στο οποίο πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο ranking. Στα playoffs, στα πρώτα δύο παιχνίδια πέτυχε 9 πόντους και μάζεψε 8 και 6 ριμπάουντ αντίστοιχα, ενώ στο «τελικό» στο ΟΑΚΑ (αγωνίστηκε για 34 λεπτά) είχε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Όσον αφορά την καταπληκτική φετινή χρονιά που διανύει, ο Αμερικάνος σέντερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει σχεδόν ως μέσο όρο ανά παιχνίδι double double σε πόντους και ριμπάουντ. Πιο συγκεκριμένα ο Κλάντον έχει 11,43 πόντους, αλλά και 9,71 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Η καλύτερη του φετινή επίδοση στο πρωτάθλημα στα ριμπάουντ ήταν στα παιχνίδια με το Λαύριο και το Ρέθυμνο, όπου μάζεψε από 16 ριμπάουντ, ενώ όσο αφορά του πόντους στον αγώνα με τα Τρίκαλα πέτυχε 20.

Συνολικά, στη Basket League, o Αμερικανός σέντερ του Δικεφάλου ηγείται σε τέσσερις (!) στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος: πρώτος στα ριμπάουντ (204), πρώτος στα δίποντα (104), πρώτος στα κοψίματα (28), πρώτος και στην αξιολόγηση (346).

Στο FIBA Champions League του ξεφεύγει το double double για 0,6 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ είναι διψήφιος στα ριμπάουντ με 10,7 ανά παιχνίδι. Θυμίζουμε ότι στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν στην Γαλλία είχε πάρει 19 (!) ριμπάουντ. Πιθανότατα αν ο Κλάντον δεν τραυματίζοταν με την Τενερίφη να ήταν διψήφιος και στις δύο κατηγορίες...

Διαβάστε ακόμη...