Ανατροπή με τρικ της ΕΟΚ για το Παναθλητικός - Ολυμπιακός!

Από sdna.gr: Η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΑΣΕΑΔ για το Παναθλητικός - Ολυμπιακός ξεκίνησε με... έκπληξη καθώς όπως αποκαλύπτει το SDNA, η ΕΟΚ αρνήθηκε ότι ανέβαλε το ματς και έχρισε «υπεύθυνους» τους διαιτητές! Τι υποστήριξαν οι ερυθρόλευκοι.
Πηγή: sdna.gr
Ανατροπή με τρικ της ΕΟΚ για το Παναθλητικός - Ολυμπιακός!

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση της αναβολής της αναμέτρησης Παναθλητικός - Ολυμπιακός, για την οποία ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η εκδίκαση από το ΑΣΕΑΔ έγινε την Πέμπτη (9/3) και οι άνθρωποι της ΕΟΚ υποστήριξαν πως δεν αποφάσισαν εκείνοι για την αναβολή, αλλά οι διαιτητές του αγώνα.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον νομικό της σύμβουλο, Γιώργο Κόνιαρη, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μία απόφαση των διαιτητών, η οποία πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του γηπεδούχου σωματείου. Επιπλέον, υποστηρίχθηκε πως θα παραβίαζε τους κανονισμούς που η ίδια η ΕΟΚ έχει θεσπίσει.

Με άλλα λόγια, η ΕΟΚ... πέταξε το μπαλάκι στους διαιτητές της αναμέτρησης (Δημάδης - Μελανίδης), χρίζοντάς τους «υπεύθυνους» για την αναβολή του παιχνιδιού. Οι πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως οι διαιτητές βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά το συμβάν και σε τηλεφωνήματα που δέχονται τις τελευταίες ώρες δεν παρέχουν διευκρινίσεις.

Για την ακρίβεια, αρνούνται να έχουν οποιαδήποτε συζήτηση επ' αυτού καθώς από εκεί που κλήθηκαν να διευθύνουν έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα έχουν βρεθεί στη μέση του κυκλώνα. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα αναμένει αν θα υπάρξει ένορκη κατάθεση των διαιτητών ώστε να κινηθεί απέναντι τους για ψευδορκία!

Από την μεριά της, η πλευρά του Ολυμπιακού ζήτησε να μην εκληφθεί ως νόμιμη η προσφυγή του «τριφυλλιού», καθώς όπως ανέφερε οι «πράσινοι» δεν έχουν έννομο συμφέρον στην υπόθεση.

Ο Παναθλητικός στήριξε την πλευρά των «ερυθρόλευκων» μέσω του δικηγόρου Λακουμέντα, ο οποίος δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον Παναθλητικό και τον Αθηναϊκό, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. Το ενδιαφέρον σε αυτό το σημείο στρέφεται στην περίπτωση του Αθηναϊκού, που είναι δεύτερος στην βαθμολογία, να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, μέσω του Λακουμέντα, όπως έκανε και ο Παναθλητικός.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι φανερό πως η ΕΟΚ αποφάσισε να αλλάξει την αρχική υπερασπιστική γραμμή διαπιστώνοντας προφανώς ότι η αναβολή που έδωσε στο παιχνίδι δεν δικαιολογείτο από τους κανονισμούς πρωταθλήματος και οδηγούσε εξ ορισμού σε ένα ακόμα φιάσκο στο ΑΣΕΑΔ μετά την υπόθεση Μάλτση.

Εφόσον ομολογούσε πως ανέβαλε εκείνη το ματς, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στα πρακτικά, θα είχε παραβεί ευθέως τους σχετικούς κανονισμούς οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε νέο μηδενισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Με το νομικό τρικ το οποίο παρουσίασε θέτει πλέον ως «υπεύθυνους» τους διαιτητές. Δηλαδή το ανώτατο δικαστήριο επίλυσης αθλητικών διαφορών καλείται να δεχθεί ότι οι διαιτητές λειτούργησαν χωρίς καμία ειδοποίηση από την ΕΟΚ και με τη σύμφωνη γνώμη του γηπεδούχου σωματείου αποφάσισαν να περιμένουν τη φιλοξενούμενη ομάδα για δύο ώρες, αντί για τα 15 λεπτά που προβλέπει ο κανονισμός.

Εν ολίγοις, η ΕΟΚ με την πράξη αυτή ζητάει από το ΑΣΕΑΔ να κρίνει ότι είναι αναρμόδιο για την τύχη του αγώνα καθώς απλά ήταν ένα διαιτητικό λάθος. Αν το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει ότι είναι αναρμόδιο η υπόθεση θα επιστρέψει στην ΕΟΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η απόφαση για την υπόθεση της αναβολής του Παναθλητικός - Ολυμπιακός αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το SDNA όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις σε αυτό το τεράστιας σημασίας θέμα και θα σας ενημερώσει σχετικά για οτιδήποτε καινούργιο προκύψει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...