«Αλλάζει πρόσωπο και χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr: Ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τη μάχη του πρωταθλήματος στο Metropolis 95.5
Πηγή: metrosport.gr
«Αλλάζει πρόσωπο και χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Μαντζουράκης υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ανατροπή δεδομένων στην κορυφή του πρωταθλήματος αφού ο Ολυμπιακός μπορεί να προβληματίζει αλλά είναι μια μεγάλη ομάδα και θα μπορέσει να διαχειριστεί τη διαφορά.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει σταθερά βήματα, στηρίζεται σε ικανούς παίκτες και σιγά σιγά η ομάδα αλλάζει πρόσωπο και χαρακτήρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Στην αρχή υπήρχε νευρικότητα, ο ΠΑΟΚ την ξεπέρασε και δικαιολόγησε την ιδιαίτερη προσοχή που έδωσε στο παιχνίδι».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα: «Με ένα παιχνίδι δεν μπορείς να δείξεις ότι είσαι ο καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ έχει μια σταθερή πορεία και σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ομάδες είναι η ομάδα που κλείνει πιο γρήγορα την ψαλίδα. Έχει σταθερότητα, επενδύει σε αυτή και την αλλαγή προσώπου και χαρακτήρα στην ομάδα. Είναι κοντά».

Για το εάν υπάρχει ελπίδα: «Εάν ήταν κάποια άλλη ομάδα θα μπορούσε αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα καταφέρει να διαχειριστεί την κρίση. Είναι μεγάλος ο προβληματισμός στην ομάδα λόγω και των τριών συνεχόμενων ηττών αλλά έχει την ικανότητα και την ταυτότητα να μην μπει σε περιπέτεια. Ωστόσο, το πρωτάθλημα είναι μια κούρσα ζωντανή. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να συνέλθει και θα αυτοσυγκεντρωθεί. Είναι μεγάλη η διαφορά».

Για το εάν θα δούμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά: «Υπάρχουν σημάδια για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο γιατί μόνο ο ΠΑΟΚ δυνατός ή η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι να χάνουν βαθμούς. Όταν αυτό ενισχυθεί περισσότερο τότε θα είναι πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Η ελπίδα είναι ότι όλες οι μικρομεσαίες ομάδες ενισχύθηκαν και έχουν μια δυναμική. Γίνονται λάθη».

Για τον ΠΑΟΚ: «Εάν συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να κάνει σταθερά βήματα τότε μπορεί. Διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε ικανούς παίκτες. Έχει μια ισορροπία. Ποτέ δεν είχε αυτήν την ευκινησία τα τελευταία χρόνια. Εάν σταθεροποιήσει τα βήματα αυτά και τα ενισχύσει μπορεί. Είναι η ομάδα που κάνει τα μεγαλύτερα βήματα για να κλείσει την ψαλίδα. Ωστόσο, το νοικοκυριό θέλει λιγότερα λάθη. Η επιλογή να στηρίξει τον προπονητή όταν υπήρχε τριβή, γίνεται καλή δουλειά, δείχνει συνέπεια η εταιρεία. Ήταν μέσα στους τρεις στόχους του και πλέον είναι στους δύο. Έχει πολλά χρόνια να είναι εντός δύο στόχων. Επιπλέον, ένα άλλο σημάδι είναι ότι και οι τέσσερις είναι λίγο πολύ εντός στόχων. Γίνεται μια μάχη για να κλείσει η ψαλίδα».

Τέλος, σχολίασε: «Ένα ακόμη ενθαρρυντικό σημείο είναι ότι οι ομάδες σκέφτονται και ενθαρρύνουν τους νέους παίκτες».

Διαβάστε ακόμη...