Superleague: 16 ομάδες, 16 αλλαγές προπονητών!

Από sdna.gr: Στις 16 έφτασαν αισίως οι αλλαγές προπονητών σε σύνολο... 16 ομάδων στη φετινή Superleague!
Πηγή: sdna.gr
Superleague: 16 ομάδες, 16 αλλαγές προπονητών!

Κάπως έτσι μπήκαν και οι "ερυθρόλευκοι" στο κλαμπ των ομάδων της Superleague που προέβησαν σε αλλαγή προπονητή κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Να θυμίσουμε βέβαια πως ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι, όταν ήρθε ο Βίκτορ κι αντικατέστησε τον Μάρκο Σίλβα λίγο πριν φύγει η ομάδα για προετοιμασία, αλλά απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Ωστόσο από την έναρξη του πρωταθλήματος (και στα ματς με την Αρούκα), οι πρωταθλητές πορεύτηκαν με τον Μπέντο στο τιμόνι τους, με την αποχώρηση του Πορτογάλου να συνιστά ουσιαστικά τη δεύτερη αλλαγή προπονητή για τους Πειραιώτες.

Από τους τέσσερις "μεγάλους" του ελληνικού πρωταθλήματος, μόνο ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με τον ίδιο τεχνικό, τον Βλάνταν Ίβιτς, μιας και πριν τους "ερυθρόλευκους" είχαν προηγηθεί η ΑΕΚ με διπλή αλλαγή και βέβαια ο Παναθηναϊκός. Συνολικά είναι έξι οι σύλλογοι που έχουν αλλάξει δύο φορές τον προπονητή τους (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής, Βέροια).

Στην πρώτη πεντάδα πάντως της βαθμολογίας, υπάρχουν τρεις ομάδες -από τις συνολικά έξι της Superleague- που συνεχίζουν με το ίδιο πρόσωπο στην άκρη του πάγκου τους. Εκτός από τον Δικέφαλο του Βορρά, είναι επίσης ο Πανιώνιος(Μιλόγεβιτς) και η Ξάνθη (Λουτσέσκου). Όσο για τις άλλες τρεις που έχουν δείξει εμπιστοσύνη στον προπονητή τους (όλες με Έλληνα) είναι ο Πλατανιάς με τον Γιώργο Παράσχο, ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Πετράκη και η Κέρκυρα με τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Όσο για τις συνολικά 15 αλλαγές προπονητών από την έναρξη του πρωταθλήματος; Είναι αναλυτικά:

Ολυμπιακός: Βίκτορ Σάντσεθ - Πάουλο Μπέντο - Βασίλης Βούζας
Παναθηναϊκός: Αντρέα Στραματσόνι - Μαρίνος Ουζουνίδης
ΑΕΚ: Τιμούρ Κετσπάγια – Ζοσέ Μοράις – Μανόλο Χιμένεθ
Ατρόμητος: Τραϊανός Δέλλας – Γιώργος Κορακάκης – Ρικάρντο Σα Πίντο
Παναιτωλικός: Γιάννης Μαντζουράκης – Μάκης Χάβος
Λάρισα: Άγγελος Αναστασιάδης – Σάκης Τσιώλης
Αστέρας Τρίπολης: Μάκης Χάβος – Δημήτρης Ελευθερόπουλος – Απόστολος Χαραλαμπίδης
Λεβαδειακός: Ράτκο Ντόστανιτς – Γιάννης Χριστόπουλος
Ηρακλής: Νίκος Παπαδόπουλος – Γιάννης Αμανατίδης - Σάββας Παντελίδης
Βέροια: Αλέκος Βοσνιάδης – Θωμάς Γράφας – Ράτκο Ντόστανιτς

Διαβάστε ακόμη...