Το «αόρατο τείχος»

Από gazzetta.gr: Ο Γκάικο Τσίμιροτ έκανε τα πάντα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χωρίς να φαίνεται σε καμία στατιστική κατηγορία.
Πηγή: gazzetta.gr
Το «αόρατο τείχος»

Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν μπορούν να πουν την αλήθεια. Για την ακρίβεια να την αποδείξουν. Γιατί τα όσα κάνει στο γήπεδο ο Γκάικο Τσίμιροτ δεν μπορούν ν' αποτυπωθούν στην στατιστική. Μπορεί ο Πρίγιοβιτς ν' αναδείχθηκε πολυτιμότερος όμως για το Match Review ο MVP της 23ης αγωνιστικής είναι ο Τσίμιροτ.

Δεν είναι μόνο η πάσα που «διαλύει» την άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο γκολ. Είναι όλα όσα έκανε στο παιχνίδι και το πόσο σημαντικός είναι για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Ο Βόσνιος μέσος κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Ηταν με διαφορά ο καλύτερος χαφ από τους έξι του αγώνα (Φορτούνης, Ρομαό, Ανδρούτσος, Σάκχοφ και Ουάρντα) και ο άνθρωπος που συνέχιζε να τρέχει την ώρα που οι άλλοι έδειχναν κουρασμένοι.

Το «αόρατο τείχος» του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει πουθενά στους αριθμούς. Σε 36 παιχνίδια φέτος (σε όλες τις διοργανώσεις) ο Τσίμιροτ δεν έχει ούτε γκολ, ούτε ασίστ. Ομως παραμένει ένας από τους πιο πολύτιμούς παίκτες του «Δικέφαλου».

Το μηχανάκι δεν έχει σταματήσει να τρέχει. Είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής με 2.936 πίσω μόνο από τους Μάτος (2.990) και Κρέσπο (2.938). Εχει τα περισσότερα ματς μαζί με τον Γλύκο και τον Κρέσπο.

Ομως τα τρομερά κατορθώματα του Τσίμιροτ στον φετινό ΠΑΟΚ δεν σταματάνε εκεί. Στο πρωτάθλημα ο Βόσνιος με 21 παιχνίδια έχει τις περισσότερες προωθητικές πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

Ο Τσίμιροτ είναι στις 231 και ακολουθεί ο Μπίσεσβαρ με 191. Είναι πρώτος χαφ σε κλεψίματα (54) και τρίτος συνολικά στον ΠΑΟΚ μετά τους Βαρέλα (56) και Κρέσπο (76).

Είναι δίχως αμφιβολία ο MVP της 23ης αγωνιστικής για το Match Review μιας και ήταν ο κορυφαίος του ντέρμπι και του πιο σημαντικού αγώνα του σαββατοκύριακου.

Διαβάστε ακόμη...