«Κατάρα» δεκαετιών πάει να ξορκίσει ο ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: Ο Δικέφαλος νίκησε τον Ολυμπιακό και κυνηγάει μια επίδοση που αγνοεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Πηγή: metrosport.gr
«Κατάρα» δεκαετιών πάει να ξορκίσει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής (2-0) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στο αντίστοιχο με την ΑΕΚ τον περασμένο Οκτώβριο με το γκολ του Λέο Μάτος στις καθυστερήσεις (1-0).

Αν όμως ο Δικέφαλος... τριτώσει το καλό στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό τότε θα καταφέρει να κερδίσει και τους τρεις του πρώην ΠΟΚ στην Τούμπα μετά από πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα, τελευταία φορά αυτό συνέβη πριν από 38 χρόνια, την αγωνιστική περίοδο 1978-1979. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε φύγει με τρία γκολ στην... πλάτη, 3-0 με δύο γκολ του Κερμανίδη και άλλο ένα του Ορφανού, ο Ολυμπιακός με δύο, 2-0. Σκόρερ του Δικεφάλου δις ο Κώστας Ορφανός, ενώ η τρίτη της παρέας, ΑΕΚ, ήταν η μόνη που κατάφερε να σκοράρει χωρίς ωστόσο να αποφύγει την ήττα. 2-1, χάρη στα τέρματα των Γκουερίνο και Κωστίκου.

Σημειωτέον ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει κάτι αντίστοιχο την περίοδο 1983-1984, μόνο που τότε οι νίκες επί του Ολυμπιακού με 4-0 (Δημόπουλος, Κούδας, Σκαρτάδος, Κωστίκος) και της ΑΕΚ με 1-0 (Κωστίκος), είχαν σημειωθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, με τον Παναθηναϊκό να λυγίζει και πάλι στην Τούμπα με 1-0 με αυτογκόλ του Καψή.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...