Γιατί τιμωρούνται οι παρατηρητές των αγώνων του Ολυμπιακού;

Από sdna.gr: Δύο αποφάσεις που προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους οι παρατηρητές που ορίζει η ΕΠΟ για τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού, εξέδωσε την τελευταία εβδομάδα η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας.
Πηγή: sdna.gr
Γιατί τιμωρούνται οι παρατηρητές των αγώνων του Ολυμπιακού;

Την προηγούμενη Παρασκευή, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ τιμώρησε με ποινή εξαίρεσης 20 ημερών τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κορίνθου, Μιχάλη Τσιχριτζή, ο οποίος ήταν παρατηρητής στον αγώνα Κυπέλλου, Ολυμπιακός-Άρης.

Την Παρασκευή (3/3), πάλι η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, τιμώρησε με ποινή εξαίρεσης 20 ημερών τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Γιάννη Παππά, ο οποίος ήταν παρατηρητής στον αγώνα Κυπέλλου, Ολυμπιακός-Ατρόμητος.

Τέτοιες αποφάσεις για παρατηρητές δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν, ίσως γιατί οι αθλητικοί δικαστές που διόριζε η ΕΠΟ δεν αισθάνονταν και πολύ... άνετοι! Όμως, οι τακτικοί δικαστές λειτουργούν διαφορετικά και λέγεται ότι κάθε φορά τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που βλέπουν, με τα οποία δυσχεραίνεται και το έργο τους.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την ΕΠΟ, παρατηρείται μεγάλη και έντονη απόκλιση μεταξύ της έκθεσης του παρατηρητή και της έκθεσης της αστυνομίας!

Με λίγα λόγια, ο παρατηρητής μπορεί να έχει γράψει στην έκθεσή του ότι οι οπαδοί άναψαν 2-3 καπνογόνα ή έριξαν 2-3 κροτίδες, ενώ στην πραγματικότητα (και σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας) τα καπνογόνα μπορεί να ήταν... καμιά εικοσαριά και οι κροτίδες αντίστοιχα πολύ περισσότερες!

Αυτό δυσκολεύει πολύ το έργο των δικαστών αναφορικά με τις ποινές που πρέπει να επιβάλουν.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι κατά την απολογία τους, οι εν λόγω παρατηρητές υποστήριξαν πως δεν είναι... επαγγελματίες παρατηρητές και πως δεν έχουν εκπαιδευτεί ανάλογα! Παράλληλα τόνισαν, ότι κάποια γεγονότα δεν τα γράφουν στις εκθέσεις τους, είτε γιατί δεν τα είδαν, είτε γιατί δεν τα θεώρησαν σημαντικά!

Όμως το να συμβαίνει δύο φορές στους ισάριθμους τελευταίους εντός έδρας αγώνες Κυπέλλου του Ολυμπιακού, προκαλεί απορίες.

Όπως απορίες προκαλεί και μια άλλη σύμπτωση: Τόσο ο Μιχάλης Τσιχριτζής, όσο και ο Γιάννης Παππάς είναι πρόεδροι σε Ενώσεις του παλαιού, φθαρμένου και αμαρτωλού «συστήματος ΕΠΟ»! Ενώσεις, οι οποίες επιμένουν ακόμη και σήμερα να στηρίζουν το παρελθόν, εκείνους δηλαδή που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους από την ομοσπονδία!

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε μια άλλη πρόσφατη δικαστική απόφαση, που αφορά τον παρατηρητή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη το 2015. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα, ο οποίος αφού έκανε... πολύ καλά την δουλειά του στον τελικό, βρέθηκε στα μπουζούκια για τα επινίκια της ομάδας του Ολυμπιακού! Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα μπουζούκια, οδήγησαν τον γνωστό και μη εξαιρετέο Παλάσκα στο να υποβάλει μήνυση στον Κυριάκο Θωμαΐδη, υποστηρίζοντας πως το υλικό είναι προϊόν μοντάζ!

Φυσικά ο δημοσιογράφος αθωώθηκε και ο Παλάσκας έφαγε τα μούτρα του και ρεζιλεύτηκε...

Διαβάστε ακόμη...