Ένα ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ... (vids)

Από gazzetta.gr: Ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα, το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, που δεν τελείωσε ποτέ, ωστόσο αποτέλεσε σταθμό για μια σειρά σημαντικών αποφάσεων στην Τούμπα. Κι έρχεται την Κυριακή ένα ακόμη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός...
Πηγή: gazzetta.gr
Ένα ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ... (vids)

Ο Μάρτιος του 2016 έμοιαζε με μήνα των παθών (και των νέων αλλαγών) για τους ασπρόμαυρους.

Η Τούμπα «έβραζε» σ' έναν ακόμη ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Δεν τελείωσε ποτέ, για την ακρίβεια διακόπηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Ανδρέας Παππάς δεν καταλόγισε πέναλτι, που ζήτησαν έντονα οι «ασπρόμαυροι» σε ανατροπή του Ρόμπερτ Μακ, με το σκορ στο 1-2 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο δεύτερος ημιτελικός δεν έγινε ποτέ και για τον ΠΑΟΚ η συγκεκριμένη απόφαση του Ιβάν Σαββίδη φανέρωσε μέρος των προθέσεων του για την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σ' ένα γήπεδο όπου κυριαρχεί η κραυγή 30.000 κόσμου, «φύγετε, φύγετε», η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ήταν η «χαριστική βολή» για τον «Δικέφαλο». Λίγη ώρα, μετά την οριστική διακοπή του ημιτελικού, με δηλώσεις του στην κάμερα του ΟΤΕ TV ο Ιβάν Σαββίδης, ανακοινώσε την αποχώρηση του ΠΑΟΚ από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με τον Ανδρέα Παππά και την ΕΠΟ στο «κάδρο» των δηλώσεων του, ο ισχυρός άνδρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ απαίτησε την άμεση παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από το πόστο του προέδρου της ΕΠΟ και «χαιρέτησε» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο Λονδίνο λέγοντας πως: «Είτε θα πρέπει να σταματήσει αυτά που κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε να αποχωρήσει».

Ο κ. Σαββίδης, εκείνο το βράδυ, υποστήριξε πως κανονικά θα έπρεπε να επαναληφθεί ο αγώνας με ξένο διαιτητή, ζήτησε ξένους διαιτητές για τη ρεβάνς προκειμένου να κατέβει ο ΠΑΟΚ, κάτι που από την αρχή όλοι γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να συμβεί.

Τα γεγονότα στον ημιτελικό του κυπέλλου, θα ακολουθήσουν την ομάδα και στην Κομοτηνή. Ο «Δικέφαλος» βιώνει ακόμη μια περίοδο κρίσης, με την ήττα (το 0-1 έγινε 2-1) από τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Πανθρακικό έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση πέριξ της Μικράς Ασίας.

Ο Τούντορ ξεσπά εναντίον των ποδοσφαιριστών και θα «πληρώσει» την συσχέτιση του υλικού της ομάδας του μ' αυτό του Ολυμπιακού! Χωρίς διάθεση, όπως δηλώνει ορθά κοφτά, παραίτησης, ο Κροάτης λέει το περίφημο: «αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι Πέλκας και Μυστακίδης είναι ο Ιντέγιε και ο Φορτούνης και μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι, κάνουμε λάθος» και ουσιαστικά ανοίγει από μόνος την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...