«Ομάδα τοπ επιπέδου η Τενερίφη, αλλά ο ΠΑΟΚ τα παλεύει όλα»

Απο paok24.com : Ο Τέλης Ζουρνατζίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4» με αφορμή τη σημερινή ευρωπαϊκή «μάχη» του «Δικεφάλου» απέναντι στην Τενερίφη.
Πηγή: paok24.com
«Ομάδα τοπ επιπέδου η Τενερίφη, αλλά ο ΠΑΟΚ τα παλεύει όλα»

O τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ σχολίασε τη σημαντική απώλεια του Σάιμπερτ, ανέλυσε την Τενερίφη που συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές ομάδες σε τοπ επίπεδο και υποστήριξε πως ο «Δικέφαλος» έχει αποδείξει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, κάτι που θα προσπαθήσει και σήμερα προκειμένου να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον τραυματισμό του Σάιμπερτ: Όταν το σκριν δεν είναι όπως πρέπει, αυτά γίνονται. Το σκριν προϋποθέτει το σώμα να είναι ακίνητο και αυτός που κάνει το σκριν τη μία φορά βγάζει το γόνατο, τον αγκώνα και το έκαναν διάφοροι παίκτες σε αυτό τον αγώνα που παίζαμε κι ο διαιτητής ενώ του το λέγαμε να δώσει φάουλ δεν το έκανε, ε τότε θα έρθει η ώρα που θα υπάρξει τραυματισμός. Όταν τα γόνατα, τα πόδια, οι αγκώνες μπαίνουν στο σκριν υπάρχει κίνδυνος. Είναι μία άτυχη στιγμή, αλλά είναι και συνδυασμός μίας παραπάνω από όσο έπρεπε ανεκτικότητας των διαιτητών στο παιχνίδι του αντιπάλου. Είχαμε καιρό την απώλεια του Μαργαρίτη και αφού επέστρεψε και έχουμε βελτιωθεί τώρα έχουμε μία βασική απουσία πάλι. Δεν είμαστε βέβαιοι για το πόσο θα λείψει. Ο ώμος είναι ευαίσθητη περιοχή που δέχεται τεράστια επιβάρυνση στο μπάσκετ, συμμετέχει σε όλα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι ο ώμος που βγήκε από τη θέση του και το πρόβλημα που υπάρχει με τους συνδέσμους σου δίνει δύο λύσεις. Να πας συντηρητικά με κίνδυνο να ξαναβγεί και το άλλο να γίνει χειρουργική επέμβαση, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός ο παίκτης για 4-5 μήνες. Θα πρέπει να περιμένουμε να υποχωρήσει το υγρό που δημιουργήθηκε στην περιοχή από τον τραυματισμό, θα κάνουμε μετά μία εξέταση και με την άποψη του αθλητή που έχει βασικό λόγο θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες. Τώρα ξέρουμε ότι για μεγάλο διάστημα ο Σάιμπερτ δε θα είναι με την ομάδα. Αυτόματα βρισκόμαστε σε εξεύρεση παίκτη για να καλυφθεί η απουσία. Έχει γίνει ήδη επαφή για ανανέωση με τον Σάιμπερτ. Εδώ και αρκετό καιρό το συζητάμε μαζί του, δε νομίζω ότι αυτό που έπαθε θα επηρεάσει τις συζητήσεις μας πάντως. Πάντα υπάρχει επιθυμία για αυτό το παιδί να μείνει παραπάνω από έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ.

Για το πόσο θα επηρεαστεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Τενερίφη από την απουσία του Σάιμπερτ: Τεχνικά επηρεάζει γιατί εκτός από την παρουσία του παίκτη και τη δυνατότητα του να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια, λείπει από τον ΠΑΟΚ ένας παίκτης που θα τον κυνηγούσαν κι αυτό στενεύει το γήπεδο για εμάς. Θα έδινε χώρο στους συμπαίκτες του και κάνει πιο δύσκολη τη ζωή όλων. Τα παιδιά που στεναχωρήθηκαν για τον συμπαίκτη τους θα προσπαθήσουν να βρουν από άλλους παίκτες τη λύση στην περιφέρεια.

Για την πολύ δυνατή Τενερίφη: Είναι πρώτη στην Ισπανία η Τενερίφη, στο πιο καλό πρωτάθλημα στην Ευρώπη μετά από 21 αγώνες. Είναι μία ομάδα που τελείωσε με περίπατο τον όμιλο του Champions League, πρώτη στο φάιναλ 8 του ισπανικού Κυπέλλου. Στην Ευρώπη είναι δακτυλοδεικτούμενη για το μπάσκετ που παίζει για τα αποτελέσματα της, έχει πολλά αυτή η ομάδα και την κάνουν ομάδα τοπ επιπέδου. Αυτή τη στιγμή είναι στις 2-3 ομάδες φαβορί για τον τίτλο του Champions League έστω και θεωρητικά. Αυτό χωρίς να υπολογίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ παλεύει όλα τα παιχνίδια και τα πηγαίνει ως το τέλος.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει το χαμηλότερο μπάτζετ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση: Είναι κάτι που μας λυπεί, μας στεναχωρεί ότι έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ. Από την άλλη παρότι έχει το χαμηλότερο μπάτζετ τα καταφέρνει περίφημα η ομάδα, αυτό είναι το σχόλιο. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, αλλά αυτό από μόνο του είναι μία σύνηθες φαινόμενο που δεν προκαλεί έκπληξη και δεν μπορούμε ίσως να του αποδώσουμε την πραγματική του αξία. Να μη θεωρούμε ότι πρέπει να το χειροκροτήσουμε και να το συμπαρασταθούμε. Κανένας όμως δεν πανηγυρίζει. Δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν έχουμε πολλαπλάσιο μπάτζετ, από την άλλη δε θα πρέπει να κλαιγόμαστε για αυτό, αλλά να παλεύουμε. Στόχος συγκεκριμένων ανθρώπων στον ΠΑΟΚ είναι να μην επιστρέψει η ομάδα σε αγωνιστική μιζέρια παρότι δεν υπάρχουν τα μεγαλεία του παρελθόντος.

Για την κριτική που γίνεται στη διοίκηση της ΚΑΕ ότι δεν δίνει «όπλα» στον προπονητή: Αυτή η κριτική γίνεται σε έναν ιδιοκτήτη. Αυτοί που βρίσκουν τους πόρους του ΠΑΟΚ δεν είναι επιχειρηματίες που επενδύουν στην ομάδα από την τσέπη τους. Βρίσκουν χρήματα με αίμα, ευρώ-ευρώ και δημιουργείται πάντα μία ομάδα πολλαπλάσιας αξίας αγωνιστικά από το μπάτζετ της. Ακούω συχνά αυστηρή κριτική και δε με ενοχλεί. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και δεν ήρθε κανείς να αποκτήσει την ομάδα. Αν υπήρχε ενδιαφερόμενος θα κατέθετε τα λεφτά και θα έπαιρνε την ομάδα. Δε χρειάζεται ένας ενδιαφερόμενος να ψάξει, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι το πιο ψαγμένο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα. Είναι μία εταιρεία με συγκεκριμένες υποχρεώσεις κι είναι εύκολο να ψάξει ένας ενδιαφερόμενος τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ και να μπει να δει αν όντως θέλει να επενδύσει. Με τον προπονητή μας λειτουργούμε ως ομάδα, τον τιμάμε και μας τιμάει, είμαστε ένα. Παλεύουμε οι ίδιοι, ξέρουμε τι είναι η ομάδα, τι ευχαριστιόμαστε και τι απολαμβάνουμε σε αυτή την ομάδα.

«Η ομάδα προχώρησε παραπάνω από τις προσδοκίες που υπήρχαν, οι άνθρωποι του Champions League είναι εντυπωσιασμένοι με αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ. Μακάρι να συνεχίσουμε και να βρούμε κάποια στιγμή και τα μέσα για να μεγαλώσουμε την ομάδα περισσότερο, γιατί αυτά μας λείπουν μόνο δυστυχώς», κατέληξε ο κ. Ζουρνατζίδης.

Διαβάστε ακόμη...