Προκαταρκτική έρευνα για τις «χρυσές κάρτες» της ΕΠΟ

Απο sdna.gr : Προκαταρκτική έρευνα που αφορά την ΕΠΟ διενεργεί, όπως αποκαλύπτει το SDNA, η εισαγγελέας Μαρία Αυγήτα.
Πηγή: sdna.gr
Προκαταρκτική έρευνα για τις «χρυσές κάρτες» της ΕΠΟ

Συγκεκριμένα ερευνά κατά ποσό προκύπτει το αδίκημα της υπεξαίρεσης στον τρόπο χρήσης των «χρυσών καρτών», που είχαν στελέχη της ομοσπονδίας, επί των προηγούμενων διοικήσεων από την τράπεζα Πειραιώς.

Με άλλα λόγια διερευνά αν οι χρυσές κάρτες χρησιμοποιήθηκαν από τους κατόχους τους για προσωπικούς λόγους που δεν σχετίζονται με τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Η υπόθεση άρχισε από την Εισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαρόπουλου, η οποία διεξήγαγε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του «υπεύθυνου ακεραιότητας» της ΕΠΟ από το 2013, παίρνοντας καταθέσεις από την τότε ηγεσία της ομοσπονδίας (μέλη του ΔΣ και υψηλόβαθμους υπαλλήλους).

Η κα. Σακελλαρόπουλου όταν ολοκλήρωσε την έρευνα, ασκώντας ποινική δίωξη για «ψευδορκία» στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο, συνέταξε πόρισμα το τέλος του οποίου συμπεριλαμβανόταν μια ειδική αναφορά στις ένορκες καταθέσεις των Θεοφίλου Ιωάννη (οικονομικός διευθυντής ΕΠΟ), Παπανικολάου Παυσανία (εκτελεστικός γραμματέας ΕΠΟ) και Υφαντή Χρήστου (τέως διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού και αγωνιστικού της ΕΠΟ).

Στην αναφορά αυτή, η κα. Σακελλαροπούλου ζητούσε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι ένορκες καταθέσεις των τριών στελεχών της ομοσπονδίας, «για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης της πράξης της υπεξαίρεσης σχετικά με τη χρήση καρτών της ΕΠΟ, όχι για τους σκοπούς της ΕΠΟ, αλλά για προσωπικές ανάγκες των κατόχων των καρτών»

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά τα οικονομικά της ομοσπονδίας και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι χρυσές εταιρικές (άνευ ορίου) πιστωτικές κάρτες από συμβούλους και στελέχη της ΕΠΟ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...