Φουενλαμπράδα - Τενερίφη 61-85...

Από badbasket.gr: Με μία εμφατική νίκη εκτός έδρας, η Τενερίφη παρέμεινε κοντά στην κορυφή της ACB, κι έδειξε πανέτοιμη για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ
Πηγή: badbasket.gr
Φουενλαμπράδα - Τενερίφη 61-85...

Με μια εντυπωσιακή νίκη επί της Φουενλαμπράδα, η Τενερίφη πέρασε, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση της ACB, πιστοποιώντας την εκπληκτική χρονιά που διανύει φέτος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αμφότερες τις ομάδες να είναι άστοχες, με αποτέλεσμα το σκορ να ανοίξει μόλις στο 7:47, από το Σέκουλιτς. Δύο τρίποντα από τον Γκριγκόνις και ένα δίποντο του Μπόγρη από την Τενερίφη και αντίστοιχα καλάθια από Χατσχάιμερ και Πάουνιτς έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία στο 2:37, 10 όλα. Πόποβιτς και Γουάιτ, με εκατέρωθεν πόντους, διαμόρφωσαν το σκορ δεκαλέπτου στο 13-15.

Αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Οτιδήποτε κι αν έκανε παίκτης της Τενερίφης, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ήταν 100% επιτυχημένο, ενώ ακριβώς το ίσχυε για τους παίκτες του Κουσπινέρα. Αποτέλεσμα ήταν ένα απίθανο 3-29 για την ομάδα του Βιντορέτα, το οποίο ουσιαστικά έκρινε και το παιχνίδι, με το σκορ ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 16-44.

Μια απεγνωσμένη προσπάθεια των παικτών της Φουενλαμπράδα με πρωταγωνιστές τους Ο'Λίρι, Σμιτς και Χατσχάιμερ έφερε το παιχνίδι στους 14 στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, 45-59. Δύο τρίποντα όμως από Γουάιτ και Κιρκσέι έκλεισαν το δεκάλεπτο στους 20.

Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το τρίτο ξεκίνησε και το τέταρτο, με του Νιανγκ και Αμπρομάιτις να διαμορφώνουν το 45-72 στο 8:10, και την Φουενλαμπράδα απλά να μειώνει στο τελικό 61-85.

Η Τενερίφη δείχνει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο κόουτς Βιντορέτα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας μια πραγματική ομάδα, με όλη την σημασία της λέξης, όπου όλοι τρέχουν ακατάπαυστα, αμύνονται και επιτίθενται όλοι μαζί. Χαρακτηριστικό είναι πως 4 παίκτες έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Ντούρνεκαμπ, Γουάιτ, Μπεϊράν και Ριτσότι ενώ 9,2 έχει ο παλιόφιλος Βάσκεζ). Όπως και στις περισσότερες ομάδες της Ισπανίας, ο αιφνιδιασμός είναι πρωταρχικός σκοπός, αλλά η Τενερίφη δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και στο σετ παιχνίδι, με όπλο της την ομοιογένεια. Ο Μπόγρης έχει κεντρικό ρόλο, με την μπάλα να περνάει σχεδόν πάντα από τα χέρια του στο χάι ποστ όταν αγωνίζεται, και αυτόν είτε να πηγαίνει προς το καλάθι με floater είτε να μοιράζει στους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι πως αυτό συμβαίνει ακόμα και στους αιφνιδιασμούς.

Οφείλω να ομολογήσω πως η απόδοση της στο δεύτερο δεκάλεπτο με τρόμαξε. Μιλάμε για πραγματικά απόλυτο μπάσκετ, ένα στυλ παιχνιδιού που έπιασε τον αντίπαλο από τον λαιμό πνίγοντάς τον ουσιαστικά σε ένα δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ να την αφήσει να βρει ρυθμό, γιατί μετά τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα. Το μόνο μειονέκτημα που βρήκα είναι πως δεν διαθέτει βαριά κορμιά στην ρακέτα, με τον Μπόγρη να είναι ο πιο βαρύς σέντερ ουσιαστικά, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευθεί ο ΠΑΟΚ με τον Κλάντον, όπως συνέβη και σήμερα με τον Χατσχάιμερ.

Δεδομένο είναι πάντως πως ο Μαρκόπουλος και οι παίκτες του έχουν πολύ δύσκολη αποστολή.

Διαβάστε ακόμη...