Το BCL για το ΠΑΟΚ-Iberostar Tenerife

Από paokbc.gr: Εκτενή αναφορά στους επερχόμενους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Iberostar Tenerife, κάνει μέσης της επίσημης ιστοσελίδας του το Basketball Champions League, πραγματοποιώντας μία παρουσίαση των δύο ομάδων και σημαντικών παραμέτρων των αγώνων που ξεκινούν από την ερχόμενη Τρίτη.
Πηγή: paokbc.gr
Το BCL για το ΠΑΟΚ-Iberostar Tenerife

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο www.basketballcl.com

«Οι παίκτες, οι προπονητές και ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν είχαν πολύ χρόνο για να ξεκούραση, καθώς 6 μέρες μετά τον συγκλονιστικό θρίαμβο επί της Partizan Belgrade, υποδέχονται την Iberostar Tenerife στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Basketball Champions League.

Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά έχει παίξει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης, αλλά και στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για αυτό.

«Ο κόσμος πρόκειται να πει ότι είμαστε τα αουτσάιντερ ξανά, αλλά αυτό δεν μετράει στο γήπεδο», δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης φάσης των Play off του Basketball Champions League, Thaddus McFaddden, για να συμπληρώσει: «Γι' αυτό αγαπάμε το μπάσκετ. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και εμείς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας».

Και καλά κάνουν. Για μεγάλο διάστημα της σειράς με την Partizan (στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα του Βελιγραδίου), ο ΠΑΟΚ έπιασε ίσως την καλύτερή του απόδοση μέσα στη σεζόν.

Οι McFadden, Jordan Sibert και Zanis Peiners ήταν εκπληκτικοί στο ανοιχτό γήπεδο. Οι Keith Clanton και Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν επίσης αποτελεσματικοί, κυρίως στο πρώτο ματς.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική λύση από τον πάγκο αν ελέγξει τα συναισθήματά του, ενώ ο Nenad Miljenovic μπορεί να αποτελέσει μία αξιόλογη λύση από τον πάγκο.

Οι τρεις παίκτες που είναι ικανοί να προκαλέσουν την μεγαλύτερη ζημιά είναι οι McFadden, Sibert και Peiners, ένας Λετονός που μπορεί να τρέξει το γήπεδο και να παίξει καλά στο ψηλό παιχνίδι.

Η Iberostar Tenerife δεν νίκησε στην τύχη τα 11 από τα 14 παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League. Έχει καταφέρει να παίξει καλά στο ανοιχτό γήπεδο και να πάρει βοήθεια από όλους τους παίκτες της. Κατάφερε επίσης, να πετύχει μερικά μεγάλα σουτ στο τέλος των αγώνων, κυρίως με τον Dean White, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να νικήσει τα παιχνίδια με τις Sidigas Avelino και SIG Strasbourg με κρίσιμα καλάθια στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι Tim Abromaitis και Aaron Doornekamp ήταν εκπληκτικοί στα τρίποντα και ο Rodrigo San Miguel κάνει αυτό που συνηθίζουν οι Ισπανοί play maker, μαρκάροντας τους αντιπάλους και παίρνοντας μεγάλα σουτ όταν το απαιτεί η περίσταση.

Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι θα περιμένει από τον Έλληνα διεθνή, Γιώργο Μπόγρη, και καλά θα κάνει να είναι προετοιμασμένος για τον Will Hanley και τον Marius Grigoris, ο οποίος έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την Εθνική Λιθουανίας.

Η Iberostar Tenerife θα φιλοξενήσει τον δεύτερο αγώνα στις 8 Μαρτίου, αλλά αυτό που πρέπει να απαντηθεί, είναι ποια ομάδα θα νικήσει τον πρώτο αγώνα».

Διαβάστε ακόμη...