Ύμνοι από ΜΜΕ των Κανάριων για οπαδούς του ΠΑΟΚ και Θύρα 4

Απο basketplus.gr : Τον ξέρουν καλά τον ΠΑΟΚ στην Ισπανία και τον σέβονται. Η diariodeavisos.elespanol.com σε ένα μίνι αφιέρωμα στον Δικέφαλο ενόψει των δύο αγώνων με την Ιμπεροστάρ, έκανε λόγο για ομάδα προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη και ανέφερε μεταξύ άλλων:
Πηγή: basketplus.gr
Ύμνοι από ΜΜΕ των Κανάριων για οπαδούς του ΠΑΟΚ και Θύρα 4

«Η Τενερίφη θα αντιμετωπίσει στους 16 του Basketball Champions League τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, μια Ευρωπαϊκή ιστορική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει στην τρομερή Χάλα Πιονίρ την Παρτιζάν». Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε ιστορικά δεδομένα του ΠΑΟΚ για τους Έλληνες που εκδιώχθηκαν από την Τουρκία και ίδρυσαν το σύλλογο το 1926, για τον αιώνιο αντίπαλο Άρη, για τα χρυσά χρόνια των 80s με τις μάχες των δύο αιωνίων και το μπρέικ του ΠΑΟΚ την δεκαετία του ΄90.

«Οι προσφυγικές ρίζες του ΠΑΟΚ πάντα ήταν συνδεδεμένες με κοινωνικές δομές και κινήματα» αναφέρει το άρθρο που προσθέτει για τους Βασιλειάδη, Φασούλα, Λάζαρο Παπαδόπουλο και Στογιάκοβιτς που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα σε μια από τις λίγες πόλεις της Ευρώπης, όπου το μπάσκετ ζει με τόση ένταση και πάθος. Και συνεχίζει για τη σημερινή ομάδα…

«Η ομάδα αποτελείται κυρίως από Έλληνες, οι 7 στους 12 και έτσι μένει στους Αμερικανούς να κάνουν την διαφορά. Ειδικά ο ΜακΦάντεν που έφτασε από τη Νανσί είναι υπεροπολύτιμος πέρα από κορυφαίος σκόρερ. Μέσα στην ρακέτα ο Κλάντον με εμπειρία σε ομάδες του μισού κόσμου (ε, όχι και έτσι…) έχει 11 ριμπάουντ μέσο όρο και μαζί με τον Σάιμπερτ δημιουργούν την MV τριάδα της ομάδας".

Και η έκπληξη γίνεται στο τέλος με τους ύμνους για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και ειδικά για την αναφορά στην Θύρα 4. "Η έδρα μπορεί να γίνει φόβητρο από τον όγκο των φιλάθλων που χωρά, το ίδιο και η ατμόσφαιρα, αν και δεν φαίνεται να είναι ίδια με άλλα χρόνια. Χωρά 8.650 θεατές, στα μεγάλα παιχνίδια μπορεί να γεμίσει με την Θύρα 4 να είναι το γκρουπ των πιο φανατικών, που δημιουργούν καταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα από τα πιο ταξιδευτά γκρουπ οπαδών στην Ευρώπη, οπότε θεωρείται σίγουρη και η παρουσία τους στα Κανάρια.  Τα παιχνίδια αυτά για την Τενερίφη θα είναι σημαντικά αφού θα μένουν μόλις δύο για το φάιναλ φορ».

Διαβάστε ακόμη...