Ένα τέρας ταχυδύναμης!

Από inpaok.com : Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ διανύει μία εξαιρετική σεζόν. Πλησιάζει μάλιστα, με μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για δωδέκατη φορά στην ιστορία της.
Πηγή: inpaok.com
Ένα τέρας ταχυδύναμης!

Στην καλοκαιρινή προετοιμασία, τους αγώνες του Champions League αλλά και τις πρώτες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος δεν είχε στο ρόστερ του την πρώτη σκόρερ αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Η Ελένη Μάρκου προστέθηκε στο ρόστερ το Δεκέμβρη και με τα επιτεύγματά της έως τώρα οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Έχει σκοράρει εννέα φορές σε επτά αναμετρήσεις και αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για κάθε άμυνα στη χώρα.

Για την 22χρονη επιθετικό του Δικεφάλου μιλάει στο INPAOK ο προπονητής της, Αλέξης Τασούλης. Ο νεαρός κόουτς σκιαγραφεί το αγωνιστικό της στυλ και στέκεται πέρα από τον χαρακτήρα της, στη διαρκή βελτίωσή της εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των ασπρόμαυρων για την Ελένη Μάρκου:

Για την σημαντικότητα της παρουσίας της στην ομάδα

«Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ σημαντική και καθοριστική προσθήκη για την ομάδα μας. Ευτυχώς έχασε μόνο 2 από τους 9 αγώνες που δώσαμε έως τώρα στο πρωτάθλημα. Με την άφιξή της έδωσε περισσότερη ενέργεια, ταχύτητα και δύναμη στην επιθετική γραμμή της ομάδας».

Για το αγωνιστικό της στυλ

«Καταρχήν για την Ελένη θα ήθελα να πω ότι είναι ένα εξαιρετικό παιδί, με αρχές, αξίες, αυτοπεποίθηση και μεγάλη δίψα να κυνηγήσει τα όνειρα της και να πετύχει τους στόχους της. Δουλεύει πολύ και με υψηλή ένταση στην προπόνηση, ακόμη και ατομικά και ενδιαφέρεται για να βελτιώσει τις αδυναμίες της. Θα την χαρακτήριζα ως «τέρας» ταχυδύναμης» για τα δεδομένα του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Είναι άριστη στο «ψηλό» παιχνίδι και πολύ καλή στο pressing αλλά και γενικότερα στην αμυντική της συμπεριφορά. Μπορεί να παίξει πολύ καλά με πλάτη στην εστία αλλά είναι εξίσου καλή και στις αντεπιθέσεις, όταν έχει χώρο, όπου εκμεταλλεύεται την ταχύτητα και την ορμητικότητα της».

Για τη συνεχώς ανοδική της πορεία

«Έχει πετύχει ήδη 9 γκολ σε 7 ματς. Όλα ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς, με αυτήν να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και να τελειώνει τις φάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ προσγειωμένη και είμαι πολύ χαρούμενος που αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των συμπαικτριών της και τους αφιερώνει τα γκολ. Είναι αλήθεια ότι γίνεται όλο και καλύτερη και βελτιώνει σημαντικές λεπτομέρειες τεχνικοτακτικά στο παιχνίδι της».

Διαβάστε ακόμη...