«Πω, πω, μια γηπεδάρα» (video)

Από inpaok: Περίπου 50.000 θεατές αναμένονται στην «Φέλτινς Αρένα» ώστε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Σάλκε με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη.
Πηγή: inpaok.com
«Πω, πω, μια γηπεδάρα» (video)

Αυτό το «θαύμα» της αρχιτεκτονικής, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της αντιπάλου του Δικεφάλου και το πιο σημαντικό που έχει πετύχει η Σάλκε, από την ίδρυση της ως και σήμερα. Συνολικά 191 εκατομμύρια ευρώ, κόστισε η κατασκευή της απίστευτης αυτής Αρένας και είναι από τα ελάχιστα στάδια, που χτίστηκαν χωρίς ένα ευρώ τρίτων ή του κράτους, αλλά με χρήματα αποκλειστικά του συλλόγου.

Το γήπεδο της Σάλκε που έχει χωρητικότητα 62.271 θεατών είναι ένα από τα 27 καλύτερα στάδια της Ευρώπης που έχουν χαρακτηριστεί από τη UEFA ως «τεσσάρων αστέρων» και ανήκουν στην ελίτ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όταν μπήκαν για προπόνηση πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από το στάδιο, ενώ μεγαλύτερη εντύπωση τους έκανε η οθόνη στο κέντρο του γηπέδου. Πρόκειται για γιγαντοθόνη σε σχήμα κύβου που είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

 

Η “Φέλτινς Αρένα” είναι διάσημη για το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος μετακινείται και φυσικά για την στέγη της που ανάλογα τις καιρικές συνθήκες ανοιγοκλείνει με ένα απλό πάτημα κουμπιού. Οι κερκίδες του σταδίου είναι υπερσύγχρονες, οι ηχητικές εγκαταστάσεις οι καλύτερες. Όσο για την ακουστική του; Απλά εκπληκτική!

Όταν στο γήπεδο διεξάγονται άλλες εκδηλώσεις και κυρίως συναυλίες το χορτάρι του γηπέδου δεν παθαίνει απολύτως τίποτα, καθώς μετακινείται και μέσα σε 4 ώρες κρύβεται κάτω από την κερκίδα η οποία σηκώνεται για να μπει μέσα ο αγωνιστικός χώρος!

Επίσης η μετακινούμενη στέγη, σκεπάζει ολόκληρο το γήπεδο μέσα σε 30 λεπτά. Για αυτό ακριβώς και μισή ώρα πριν από κάθε αναμέτρηση, ο διαιτητής είναι αυτός που αποφασίζει, αν ο αγώνας θα διεξαχθεί με ανοιχτή ή κλειστή την στέγη της Αρένας.

Διαβάστε ακόμη...