«Ασ’ το φίλε, είναι άλλη φάση»

Από sentragoal.gr: Ο Δημήτρης Πέλκας δεν είχε δακρύσει μέχρι τώρα στην καριέρα του, ούτε στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ούτε στο πρώτο γκολ που πέτυχε.
Πηγή: sentragoal.gr
«Ασ’ το φίλε, είναι άλλη φάση»

Το έκανε σε μια άλλη στιγμή, που ίσως λίγοι περίμεναν πως για εκείνον θα ήταν τόσο σημαντική. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε το τέταρτο γκολ του Δικεφάλου του Βορρά στο παιχνίδι με τη Βέροια και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

Την περηφάνια που ένιωσε έχοντας πετύχει γκολ φορώντας όχι μόνο τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, και μάλιστα σε παιχνίδι μέσα στην Τούμπα.

Μιλώντας με τους δικούς του ανθρώπους ο Δημήτρης Πέλκας εξήγησε το ξέσπασμα της στιγμής: «Οταν φοράς το περιβραχιόνιο στην ομάδα, στην οποία από την πρώτη μέρα που κλωτσάς μπάλα ονειρεύεσαι να παίξεις... άσ' το, φίλε. Είναι άλλη φάση» έλεγε το βράδυ της Κυριακής. Ολα αυτά σε μια σεζόν αρκετά δύσκολη για εκείνον. Τα δάκρυα συγκίνησης έχουν να κάνουν και με όλα όσα έχουν συμβεί φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός κλήθηκε να... διανύσει μεγάλη απόσταση μέχρι να βρεθεί στην ενδεκάδα, καθώς ο εσωτερικός ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και στο ξεκίνημα τον βρήκε στο «καναβάτσο». Ο Πέλκας έβαλε τα δυνατά του για να καταφέρει να πείσει τον Βλάνταν Ιβιτς να του δώσει χρόνο συμμετοχής, καθώς στον «χώρο δράσης» του είχαν αποκτηθεί οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Εβγέν Σάχοφ.

Και όταν ο Σέρβος τεχνικός του έδωσε φανέλα βασικού και εκείνος ανταποκρίθηκε, δυο φορές είχε ισάριθμους τραυματισμούς, που του στέρησαν τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» αρχικά στο διάστημα όπου οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, τον περασμένο Οκτώβριο, και στη συνέχεια αυτόν που τον άφησε εκτός μάχης από το πρώτο παιχνίδι με τη Σάλκε.

Η πρωτιά του Πέλκα

Ο Δημήτρης Πέλκας έφτασε στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ του ΠΑΟΚ, καθώς την περασμένη Κυριακή πέτυχε το πέμπτο του φετινό τέρμα. Υπάρχει μια ειδική λίστα στην οποία ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έχει την πρωτιά, που δείχνει την ικανότητά του να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα πιο συχνά από κάθε άλλον συμπαίκτη του που βρίσκεται στην ομάδα από την έναρξη της σεζόν και συνεχίζει.

Ο Δημήτρης Πέλκας με βάση τον χρόνο συμμετοχής του σκοράρει κάθε 146 λεπτά και τον ακολουθούν οι Γιάννης Μυστακίδης (ένα γκολ ανά 220 λεπτά), Στέφανος Αθανασιάδης (ένα γκολ ανά 349 λεπτά), Λέο Μάτος ( ένα γκολ ανά 397 λεπτά), Εβγέν Σάχοφ (ένα γκολ ανά 520 λεπτά), Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ένα γκολ ανά 566 λεπτά).

Οταν τον αγκάλιαζε ο αρχηγός

Ο Δημήτρης Πέλκας είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στις 9 Αυγούστου 2012 και στην αναμέτρηση του Δικεφάλου του Βορρά με αντίπαλο την Μπνέι Γεχούντα. Τότε δεν υπήρχαν δάκρυα συγκίνησης αλλά πλατιά χαμόγελα, με τον Πέλκα να ξεκινά την... κούρσα πανηγυρισμού και τον τότε αρχηγό του ΠΑΟΚ, Στέφανο Αθανασιάδη, να τον φρενάρει για να πανηγυρίσουν μαζί εκείνο το γκολ.

Διαβάστε ακόμη...