Ήττα στον τελικό για Παρτιζάν με πολλές απουσίες…

Από paokbc.gr: Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, ηττήθηκε στον τελικό του Κόρατς Καπ (του Κυπέλλου Σερβίας) από τον Ερυθρό Αστέρα με 74-64, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που έγινε στο Νις.
Πηγή: paokbc.gr
Ήττα στον τελικό για Παρτιζάν με πολλές απουσίες…

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ παρατάχθηκε και σε αυτό το παιχνίδι με σημαντικές απουσίες και προβλήματα, καθώς ο προπονητής Aleksandar Dzikic, ο William Hatcher και ακόμη δύο παίκτες (Marnkovic, Koprivica) έμειναν εκτός μάχης με σοβαρές στομαχικές διαταραχές (πιθανότατα από δηλητηρίαση). Οι τρεις αθλητές μάλιστα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του τελικού, που ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση λόγω έντασης μεταξύ των φιλάθλων, ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον έλεγχο, αλλά μόνο στην τελευταία περίοδο κατάφερε να πάρει διαφορά στο σκορ, προφανώς γιατί δεν άντεξαν οι λιγοστοί παίκτες της Παρτιζάν.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (23-23), στο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε 36-34 και αύξησε την διαφορά στους 5 πόντους (52-47) στη λήξη της τρίτης περιόδου. Το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν και το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, καθώς η Παρτιζάν είχε καταφέρει να προηγηθεί 46-47 με καλάθι του Majstorovic, αλλά ο Ερ. Αστέρας πήγε με σερί 6-0 ως τη λήξη της περιόδου και στη συνέχεια άρχισε να αυξάνει την διαφορά.

Ο Nenad Canak που κοουτσάρισε την Παρτιζάν λόγω της απουσίας του Dzikic, προσπάθησε να βρει λύσεις, είχε όμως λιγοστές επιλογές και ο Ερυθρός Αστέρας με κορυφαίους τους Simonovic και Guduric που σημείωσαν από 18 πόντους, έφτασε στη νίκη.

Με την Παρτιζάν αγωνίστηκαν οι: Ratkovica 2, Vrabac 12, Velickovic 9 (1), Maistorovic 2, Bircevic 11 (3), Andric 8 (2), Pot 6, Gordon 8 (1), Lukovic 6.

Διαβάστε ακόμη...