Αντιδράσεις στη Γερμανία για το μουστάκι... Χίτλερ στη Μέρκελ!

Από sentragoal.gr: Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο για δύο πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του στην αναμέτρηση με τη Σάλκε.
Πηγή: sentragoal.gr
Αντιδράσεις στη Γερμανία για το μουστάκι... Χίτλερ στη Μέρκελ!

Το ένα με την αναφορά στην ελληνικότητα της Μακεδονίας που έγραφε: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι εδώ» και το δεύτερο, κυρίως για αυτό, που έγραφε «Γαμ...Ναζί, φύγετε από εδώ». Το τελευταίο μάλιστα σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της «BILD» χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο και υπάρχει ειδική αναφορά στην καρικατούρα της Μέρκελ με το μουστάκι του Χίτλερ.

Οπως τονίζουν οι συντάκτες του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, το συγκεκριμένο πανό φαινόταν χαρακτηριστικά σε πολλά από τα πλάνα της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα και δεν έγινε καμία κίνηση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να κατέβει.

Και τα δύο πανό πάντως που σηκώθηκαν από τους οπαδούς του Δικεφάλου εμπεριέχουν πολιτικά μηνύματα τα οποία απαγορεύει η ΟΥΕΦΑ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο

Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν περίπου στις 3.00π.μ. σε ξενοδοχείο της Μοναστηρίου συγκρούστηκαν οπαδοί της Σάλκε και της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα μέχρι να επέμβει η αστυνομία και δύο Γερμανοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο

Στο μεταξύ, ο 25χρονος Γερμανός που συνελήφθη για τη συμμετοχή στα επεισόδια σε καφετερία της παραλιακής της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για αδικήματα που συνδέονται με την αθλητική βία, όπως επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορές και απρόκλητη απόπειρα σωματικής βλάβης. Μάλιστα υπήρξε και πολιτική αγωγή σε βάρος του από την εταιρεία που είναι ιδιοκτήτης στη συγκεκριμένη καφετέρια, που ζητά αποζημιωθεί οικονομικά για τις βλάβες που προκλήθηκαν.

Διαβάστε ακόμη...