«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος τότε»

Από arenafm.gr: Ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών, ο βετεράνος διεθνής Βέλγος Ζαν Μαρί Πφαφ, που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ ως γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου στα τρομερά παιχνίδια για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1983, μίλησε στον ArenaFM 89.4.
Πηγή: arenafm.gr
«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος τότε»

Θυμήθηκε εκείνα τα παιχνίδια, αναφέρθηκε στο χθεσινό αγώνα του Δικέφαλου με την Σάλκε τον οποίο είδε τηλεοπτικά από το Μόναχο όπου ήταν προσκεκλημένος της Μπάγερν και μίλησε για την συνεργασία του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Όσα είπε ο Ζαν Μαρί Πφαφ στον ArenaFM 89.4:

Για το πώς είδε το χθεσινό παιχνίδι: «Τα πρώτα 20λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν πολύ δραστήριοι, επιθετικοί, μέχρι και άγριοι θα έλεγα, είχαν ευκαιρίες ακόμα και στο πρώτα λεπτά, αλλά στα επόμενα 70 λεπτά δεν είδα απολύτως τίποτα. Μπορεί να τους έπεσε η ψυχολογία, που δεν έβαλαν ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Η Σάλκε έχει την εμπειρία και την εξυπνάδα για να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Αν στα πρώτα λεπτά έβαζε γκολ ο ΠΑΟΚ, θα βλέπαμε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, αλλά όπως πήγε το ματς, νομίζω ότι είναι δίκαιη η νίκη της Σάλκε».

Για το ότι ο Πελέ τον κατατάσσει στους 25 καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών: «Είναι μεγάλη τιμή να ακούς κάτι τέτοιο από τον Πελέ, είμαι πολύ χαρούμενος που το είπε αυτό για μένα».

Για τα μεγάλα παιχνίδια του 1983, ανάμεσα στην Μπάγερν και τον ΠΑΟΚ: «Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για εκείνη την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και για την Θεσσαλονίκη. Τότε ίσως ήταν και πιο δίκαιο να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, μπορούσε να μας αποκλείσει, θυμάμαι ότι όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, δηλαδή, στην τύχη. Στην Τούμπα θυμάμαι υπήρχε τρομερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όπως και στο Μόναχο».

Για τις διαφορές του σημερινού ΠΑΟΚ με την ομάδα του 1983: «Η ομάδα του ΠΑΟΚ τότε ήταν πιο επαγγελματική και έξυπνη. Η σημερινή έχει πολλές ελλείψεις, οι γραμμές της δεν δούλευαν σωστά. Η άμυνα της έχει μεγάλο πρόβλημα».

Για τον εάν ξεχώρισε κάποιο παίκτη του ΠΑΟΚ στο ματς με την Σάλκε: «Δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποιον παίκτη χθες, το 20λεπτο που ήταν καλός ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αρκετό. Οι ομάδες θέλουν διάρκεια».

Θυμάστε κάποιον παίκτη από την ομάδα του 1983; «Θα σας φανεί αστείο αλλά όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ τότε μου φαινόταν επικίνδυνοι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε βγάλει πολλά, ήταν εξαιρετική μία φουρνιά παικτών, πολύ έξυπνοι παίκτες και μία πολύ συμπαγή ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Παλ Τσερνάι ο οποίος την προηγούμενη χρονιά ήταν προπονητής στην Μπάγερν».

Για την συνάντηση του με τον Μαραντόνα τις επόμενες μέρες: «Από πέρυσι το Μάιο τον συζητάμε για μια ακαδημία ποδοσφαίρου με τον Ντιέγκο. Είχαμε βρεθεί στο Ντουμπάι. Εγώ έχω πάρει και το πτυχίο του προπονητή και θα ενδιέφερε περισσότερο να δουλέψω σε μια ομάδα».

Θα ερχόσασταν στην Ελλάδα για προπονητής; «Βεβαίως και με ενδιαφέρει πολύ γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Ο κόσμος μ' αρέσει πάρα πολύ, οι Έλληνες και η Θεσσαλονίκη είναι μέσα στην καρδιά μου. Έχω έρθει τρεις φορές στην Θεσσαλονίκη και μία στην Κρήτη για διακοπές».

Ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου: «Ο Μαραντόνα και ο Πλατινί θα έλεγα. Έχω παίξει με τόσους πολλούς και καλούς παίκτες, αν έπρεπε να διαλέξω έναν , θα έλεγα τον Μαραντόνα».

Διαβάστε ακόμη...