«Ξεχνάμε τη Σάλκε, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και αναφέρθηκε στην ήττα από τη Σάλκε, η οποία δεν θα πρέπει να προκαλέσει απογοήτευση και παράλληλα υπογράμμισε τις ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον της ομάδας.
Πηγή: metrosport.gr
«Ξεχνάμε τη Σάλκε, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα από τη Σάλκε: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πιο ανεβασμένο και η Σάλκε είναι μια από τις καλές ομάδες του. Θεωρώ ότι η ομάδα αυτή ατομικά, ομαδικά και σε θέματα τακτικής συμπεριφοράς είναι σε ανώτερα επίπεδα από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, έπαιξε ρόλο και η τύχη στο ματς. Αν έμπαινε το γκολ στη φάση του Μάτος ενδεχομένως θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα φάνηκε ότι μετά το 0-1 δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε την ισοφάριση με το σχήμα που είχαμε. Υπήρχαν πολλές αδυναμίες στο κέντρο».

Για το αν ήττα από τη Σάλκε μπορεί να αποτελέσει μάθημα ενόψει της συνέχειας: «Αυτή η ήττα πρέπει να ξεχαστεί και να μην επηρεάσει κανέναν. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά της που είναι, έτσι κι αλλιώς, καλή ώστε να συνεχίσει να ανεβαίνει και να φτιάχνεται. Τόσο φέτος όσο και στη συνέχεια για την επόμενη χρονιά, προκειμένου να ανεβεί 1-2 επίπεδα έτσι ώστε να ξεκινήσει από την αρχή με απαιτήσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να προχωρήσει μέχρι τους 16. Το χθεσινό παιχνίδι μαζί με το άσχημο αποτέλεσμα ήταν και μια ευκαιρία να δουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ποιες είναι συγκεκριμένα οι δυνατότητες και η προοπτική της ομάδας, ώστε συνεχίζοντας με την ίδια προσπάθεια και φέτος να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν απομένει αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να μας απογοητεύει η ήττα, ούτε ως φιλάθλους, ούτε ως ομάδα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Η ομάδα πάει καλά. Χρειάζεται χρόνος για να φτάσει η ομάδα σε ένα επίπεδο που θα περνάει στους 16 στην Ευρώπη και θα ξεκινάει με απαιτήσεις στην Ελλάδα. Δεν γίνονται αυτά από τη μία μέρα στην Ελλάδα».

Για το γεγονός ότι έχουν ήδη χαθεί πέντε χρόνια με Σαββίδη: «Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν αυτά που έγιναν. Φέτος φαίνεται ότι λειτουργεί διαφορετικά ο Σαββίδης. Με τον Ίβιτς και τον Μίχελ φαίνεται ότι δεν ανακατεύεται στο καθημερινό μάνατζμεντ. Αφήνει σε αυτούς να κάνουν το κουμάντο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Μακάρι η μεταστροφή αυτή να είναι μόνιμη και να παραμείνει και στη συνέχεια. Για μένα αυτό ήταν το πιο βασικό εμπόδιο στο να αναπτυχθεί η ομάδα».

Για το ότι και φέτος ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω από τον Πανιώνιο που έχει πολύ λιγότερο μπάτζετ: «Δεν δίνω συγχαρητήρια επειδή ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος πίσω από τον Πανιώνιο. Δίνω συγχαρητήρια γιατί συγκριτικά από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ και παικτικά και αποτελεσματικά έχει δείξει μεγάλη πρόοδο. Πέραν των χρημάτων, χρειάζεται και χρόνος. Φέτος η ομάδα παρουσιάζει βελτίωση και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί, ασχέτως πόσα χρήματα ξοδεύονται ή θα ξοδευθούν, γιατί χρειάζεται να ξοδευθούν κι άλλα για 2-3 παίκτες ανωτέρου επιπέδου το καλοκαίρι, η ομάδα θα πάει ακόμη καλύτερα. Δεν μπορούμε σε έναν χρόνο να γίνουμε Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ όσον αφορά την προοπτική δεν είναι Πανιώνιος, Ξάνθη ή Γιάννινα. Είναι εύκολο γι' αυτές τις ομάδες να πάνε μια χρονιά καλά. Δεν έχουν την πίεση και τις απαιτήσεις που έχει ο ΠΑΟΚ».

Ακούστε όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...