Ισοφάρισε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας του στην Τούμπα!

Από thessports.gr: «Μαύρο» βράδυ για τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς με το 0-3 από τη Σάλκε ισοφαρίστηκε η μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα του.
Πηγή: thessports.gr
Ισοφάρισε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας του στην Τούμπα!

Οι "ασπρόμαυροι" καταποντίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα για τους "32" του Europa League, με αποτέλεσμα η ρεβάνς του Γκεζελκίρχεν να έχει αποκτήσει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το τελικό 0-3 μάλιστα τοποθετείται στη λίστα με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εντός έδρας ήττες του ΠΑΟΚ, καθώς ποτέ δεν έχει χάσει ο Δικέφαλος με μεγαλύτερο σκορ στο γήπεδό του.

Το αμέσως προηγούμενο ανάλογο "χαστούκι" ήταν πριν από ακριβώς πέντε χρόνια, στις 22/2/12 όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει με το ίδιο σκορ από την Ουντινέζε, ξανά στη φάση των "32" κι ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί το 0-0 στην Ιταλία.

Τυπικά με 0-3 έχασε ο ΠΑΟΚ και το παιχνίδι με τη Μακάμπι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι του 2004, καθώς η ήττα ήρθε στα χαρτιά, λόγω της γνωστής ιστορίας με τον Λουκά (είχε χάσει και αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τούμπα).

Ιδιο ήταν το σκορ και κόντρα στην Παρί Σ.Ζ. για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1992-93, στην πιο "μαύρη" βραδιά της ιστορίας του Δικεφάλου, καθώς το ματς σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια που οδήγησαν στον πενταετή αποκλεισμό της ομάδας από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ανεξαρτήτως έδρας πάντως, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα που έχει δεχτεί εδώ και μία 15ετία! Συγκεκριμένα από τη συντριβή με 4-0 στην Πράγα από τη Σλάβια το 2002-03 στον 3ο γύρο του UEFA.

Διαβάστε ακόμη...