Στην Αυστραλία ο Σαββίδης

Από inpaok.com: Οι Πόντιοι της Αυστραλίας ετοιμάζουν το ετήσιο ποντιακό γλέντι τους που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Μελβούρνης.
Πηγή: inpaok.com
Στην Αυστραλία ο Σαββίδης

Επίτιμος καλεσμένος στο Συναπάντεμα είναι ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος θα δώσει το παρών στο τριήμερο γλέντι που θα γίνει και θα τιμηθεί από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. Εκτός από τον καθιερωμένο ετήσιο χορό τους, θα διεξαχθούν και ομιλίες από ακαδημαϊκούς ιστορικούς για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

«Πρόκειται για δική μου πρωτοβουλία η πρόσκληση στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη να παραστεί στο μεγάλο ποντιακό γλέντι που διοργανώνουμε. Αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε για τη δράση του για τον ελληνισμό της διασποράς, στον ετήσιο χορό που διοργανώνει η Ομοσπονδία το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Θα είναι η τέλεια ευκαιρία να συζητήσουμε για τα θέματα της ομογένειας και να εξετάσουμε πώς μπορούμε να συντονίσουμε οι Πόντιοι τη δράση μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρώτη μου επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν τον Ιανουάριο του 2015 στη Φρανκφούρτη στη συνάντηση όλων των Ομοσπονδιών της διασποράς. Προσωπικά τον συνάντησα στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2015 όπου μιλήσαμε για πολλά θέματα και τότε, επί της προεδρίας μου, ήταν που τον προσκάλεσα στην Αυστραλία» δήλωσε ο Π. Στεφανίδης.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα γίνει ο ετήσιος χορός της Ομοσπονδίας και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου μία παράσταση στην οποία θα λάβουν μέρος όλα τα ποντιακά χορευτικά συγκροτήματα της Μελβούρνης. Μαζί τους θα είναι μία γεωργιανή χορωδία της πόλης που θα συνοδεύσει την παράσταση.

Στο Συναπάντεμα θα δώσουν το παρών και όλα τα μέλη της νεολαίας από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας. «Στόχος μας είναι να δώσουμε βάση στη νεολαία μας. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε και με τους Έλληνες της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Αμερικής. Έχουμε όλες τις απαραίτητες βάσεις αλλά πρέπει να αλλάξουμε λίγο τη στρατηγική μας και να είμαστε πιο ενωμένοι. Ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η πρόσκληση μας στον Ιβάν Σαββίδη.

Επιθυμία μας είναι να ενημερωθούμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Με εξαίρεση λίγα παιδιά εδώ, τα περισσότερα δεν γνωρίζουν την ιστορία των Ελλήνων της Ανατολής. Είναι μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τους Έλληνες εκείνων των περιοχών, τι σκέφτονται για την Ελλάδα και ποιο είναι το όραμα τους για το μέλλον» είπε ο Π. Στεφανίδης.

Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να συναντηθεί με Έλληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες της Αυστραλίας για να συζητήσουν και να αναζητήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα με πιθανές επενδύσεις.

 

Διαβάστε ακόμη...