"Εγώ, ο ΠΑΟΚ, η Σάλκε και οι ...Έλληνες διεθνείς"

Απο paok24.com : Η μεγάλη συνέντευξη του Χιουμπ Στέφενς στη #Forza και τα όσα είπε για το παρελθόν και το παρόν
Πηγή: paok24.com
"Εγώ, ο ΠΑΟΚ, η Σάλκε και οι ...Έλληνες διεθνείς"

Ο Ολλανδός, που διατηρεί θέση συμβούλου στη Σάλκε και πέρασε πριν τρία χρόνια από τον ΠΑΟΚ του πάγκου, μίλησε για το παιχνίδι αυτό, αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε και στην δική του παρουσία στην Τούμπα.

-ΠΑΟΚ-Σάλκε. Τι βλέπετε να γίνεται αυτή τη φορά;

«Πραγματικά είναι εκπληκτικό, έτσι; Θα ζήσουμε ξανά αυτή την μονομαχία, που είναι ιδιαίτερη για μένα. Απίστευτο! Η Σάλκε, λοιπόν, δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά στο Μόναχο έδειξε αντίδραση με την ισοπαλία επί της Μπάγερν. Προηγουμένως, είχε μία άσχημη εμφάνιση και ήττα από την Φρανκφούρτη. Δεν έχει σταθερή απόδοση. Θεωρώ πως με βάση την εικόνα, που δείχνει η Σάλκε, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50».

-Γιατί η Σάλκε δεν τα πάει καλά φέτος;

«Η μεταγραφή του Λερουά Σανέ στην Μάντσεστερ Σίτι καθυστέρησε αρκετά, με αποτέλεσμα η Σάλκε να αργήσει να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές, που ήθελε, καθώς περίμενε τα χρήματα από αυτή την πώληση. Οι νέοι παίκτες ήρθαν καθυστερημένα και χρειάζεται χρόνος για να δέσει η ομάδα. Σε όλο αυτό το διάστημα, όμως, και μέχρι να υπάρξει η κατάλληλη χημεία έρχονται άσχημα αποτελέσματα. Επειδή η Σάλκε είναι ιδιαίτερη ομάδα, με πολλά συναισθήματα (λόγω του κόσμου της), επηρεάζεται από τις ήττες, έτσι ήρθε η πίεση και δεν έχει καταφέρει ακόμη να… σηκώσει κεφάλι. Νομίζω ότι στον ΠΑΟΚ, αρκετά χρόνια γινόταν κάτι παρόμοιο. Έχουν πολλά κοινά οι δύο αυτές ομάδες. Η Σάλκε πάντως συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, και θα ήθελε να πετύχει κάτι ανάλογο φέτος στο Europa League».

-Παρακολουθείτε τον ΠΑΟΚ καθόλου;

«Δεν έχω την δυνατότητα να τον παρακολουθήσω. Ωστόσο, γνωρίζω ότι τελευταία έχει πολύ καλά αποτελέσματα με συνεχόμενες νίκες. Προπονητής είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, τον οποίο εκτιμώ. Από εκείνη την ομάδα, που ήμουν εγώ προπονητής, νομίζω έχουν μείνει δύο-τρεις παίκτες, όπως ο Τζαβέλλας για παράδειγμα…»

-Όχι, ο Τζαβέλλας αποτελεί παρελθόν…

«Αλήθεια; Γιατί;»

-Μετά από έναν αγώνα ο προπονητής είπε δημόσια, πως κάποιοι είχαν περίεργη απόδοση και μετά από λίγο ο Τζαβέλλας αποτέλεσε ξένο σώμα για την ομάδα…

«Α, μάλιστα! Αν παρατήρησε κάτι τέτοιο ο προπονητής, τότε καλά έκανε και πήρε αυτή την απόφαση. Και στη δική μου θητεία υπήρξαν προβλήματα με τους παίκτες…».

-Τι συνέβη δηλαδή τότε; Με ποιους παίκτες;

«Όταν ήμουν εγώ στη τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ είχαμε πολλούς Έλληνες διεθνείς, που κάποτε ήταν καλοί. Που είχαν συμμετοχές με την Εθνική και κάποιοι είχαν βγει και Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, πλέον δεν ήταν το ίδιο δυνατοί, αλλά ήθελαν να παίζουν βασικοί. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα γιατί κάποιοι από αυτούς έκαναν… πολιτική εις βάρος της ομάδας!» (σ.σ. από τους παίκτες, που είχε ο Στέφενς, μόνο ο Κατσούρανης κατέκτησε το Euro).

-Η διοίκηση στήριξε τον Βλάνταν Ίβιτς και ότι ζήτησε συνέβη. Mε εσάς τι είχε συμβεί;

«Είχα μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη και ο άνθρωπος ήταν μαζί μου, με υποστήριξε 100%! Μου είπε, διώξε όσους νομίζεις ότι δημιουργούν πρόβλημα».

-Γιατί δεν το κάνατε;

«Γιατί δεν είχαμε παίκτες να τους αντικαταστήσουμε. Οι αντικαταστάτες τους ήταν κάποιοι ποδοσφαιριστές με ταλέντο, αλλά χωρίς εμπειρίες. Εμείς τότε είχαμε υψηλούς στόχους σε όλες τις διοργανώσεις και πολλούς αγώνες. Προσπάθησα να το κάνω, αλλά αυτό θέλει χρόνο και κάποιες μεταγραφικές περιόδους. Αν είχα τον χρόνο πιστέψτε με, θα το έκανα και θα έμενα στον ΠΑΟΚ».

-Ποια η άποψη σας για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που αγαπάει τον ΠΑΟΚ και θέλει να φέρει επιτυχίες στον σύλλογο. Τον εκτιμώ πολύ και είχαμε άριστες σχέσεις. Χαίρομαι πολύ, που μαθαίνω ότι ο ΠΑΟΚ πάει καλά και σίγουρα θα έχει ικανοποίηση. Του εύχομαι ότι καλύτερο».

-Η γνώμη σας για τον Βλάνταν Ίβιτς;

«Μιλούσα πολύ με τον Ίβιτς γιατί τότε ήταν στην Κ20 και είχα ενδιαφέρον για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο Ιβιτς είναι ένας προπονητής που αξίζει την στήριξη του Σαββίδη. Έχει γνώσεις στο ποδόσφαιρο, αγαπάει τον ΠΑΟΚ και έχει φιλοδοξίες. Θέλω μέσω της εφημερίδας σας, να του δώσω χαιρετίσματα και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και στην προπονητική του καριέρα».

-Ας επιστρέψουμε στην μονομαχία με τη Σάλκε. Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να «χτυπήσει» τη πρόκριση απέναντι στη γερμανική ομάδα;

«Η Σάλκε έχει πρόβλημα, όταν επιτίθεται. Όταν πρέπει να κάνει αυτή το παιχνίδι. Στο Μόναχο για παράδειγμα, που έπαιξε αμυντικά κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα. Τα ματς με τον ΠΑΟΚ είναι σίγουρο πως θα έχουν άλλη εικόνα, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Η Σάλκε είναι μια ομάδα, που παίζει με τρεις αμυντικούς. Η δύναμη της είναι στη μεσαία γραμμή. Σίγουρα θα έχει πρόβλημα, αν ο ΠΑΟΚ παίξει απόλυτα συγκεντρωμένα και μείνει πιστός στην τακτική του».

-Η ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ με εσάς προπονητή ήταν χειρότερη από την φετινή Σάλκε;

«Σε καμία περίπτωση! Εκείνη η Σάλκε ήταν πολύ πιο δυνατή ομάδα! Προσθέστε εκτός πολλών άλλων, πως φέτος η γερμανική ομάδα είχε και αρκετούς τραυματισμούς. Αλλά σιγά – σιγά επιστρέφουν κάποιοι ποδοσφαιριστές και θα δούμε άλλη εικόνα από την Σάλκε».

-Κι όμως φτάσατε πολύ κοντά στην πρόκριση…

«Είναι αλήθεια. Έγιναν δύο μεγάλα ματς ιδιαίτερα για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι το μεγάλο μείον που είχαμε, ήταν η άδεια Τούμπα. Αν είχαμε τον κόσμο σε εκείνον τον αγώνα θα νικούσαμε και θα μπαίναμε στους ομίλους του Champions League. Όμως λόγω της τιμωρίας, παίξαμε χωρίς τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ».

-Ποιο είναι αυτό, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ από αυτή την αναμέτρηση;

«Το πρώτο γκολ της Σάλκε που δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί είχε πάρει την μπάλα με το χέρι ο Ουτσίντα! Θύμωσα πάρα πολύ! Θυμώνω συχνά αλλά λίγες φορές έχω θυμώσει τόσο πολύ στην καριέρα μου».

-Είπατε και κάτι… γαλλικά στον επόπτη και τιμωρηθήκατε μετά.

«Φυσικά! Μας έκλεψε. Μόνο που το θυμάμαι, θυμώνω ακόμα!»

-Σε εκείνο τον αγώνα μεταξύ άλλων έπαιζε και ο Λούκας Πέρεθ. Παρακολουθείτε την πορεία του;

«Ναι φυσικά. Ο Λούκας από τότε έδειχνε πόσο ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής είναι. Τα πάει περίφημα και χάρηκα που είχε αυτή την καριέρα και έφτασε να παίζει στην Άρσεναλ».

-Θα έρθετε Θεσσαλονίκη για τον αγώνα;

«Ήθελα πάρα πολύ να έρθω, αλλά θα σχολιάζω την αναμέτρηση από το στούντιο στην Γερμανία για ένα τηλεοπτικό κανάλι. Έχω ήδη αρνηθεί δύο φορές και δεν μπορούσα και τρίτη παρόλο θα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση μου να επιστρέψω στην Τούμπα. Στον αγώνα του Γκέλζενκιρχεν πάντως θα είμαι εκεί. Ελπίζω να δω κάποιους από τους καλούς φίλους, που έκανα στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη».

-Ποιον θα υποστηρίζετε; Την Σάλκε με την οποία έχετε ζήσει τόσα πολλά ή τον ΠΑΟΚ; Λογικά την Σάλκε έτσι;

«Έχω περάσει πολλά και πετυχημένα χρόνια στην Σάλκε ενώ όπως ξέρετε έχω και ρόλο συμβούλου στην ομάδα. Σίγουρα θέλω η Σάλκε να έχει κάθε επιτυχία. Από την άλλη για μένα ο ΠΑΟΚ έχει ένα κομμάτι στην καρδιά και στο μυαλό μου, παρόλο, που βρέθηκα μικρό διάστημα στην ομάδα. Είμαι περισσότερο με την Σάλκε, αλλά θα χαρώ και αν περάσει ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια»

Διαβάστε ακόμη...