"Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη δεχθεί γκολ στην Τούμπα"

Από sport24.gr: Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε για τους "32" του Europas League είναι προ των πυλών και το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που είχε πάρει μέρος στις "μάχες" του 2013 με τη γερμανική ομάδα.
Πηγή: sport24.gr
"Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη δεχθεί γκολ στην Τούμπα"

Τα παιχνίδια με τη Σάλκε εξιτάρουν την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ζουν στους ρυθμούς της πρώτης αναμέτρησης με τη γερμανική ομάδα το βράδυ της Πέμπτης (16/02). Ο Δικέφαλος έχει την τέταρτη ευκαιρία (μετά τις απόπειρες με την ΤΣΣΚΑ το 2011, την Ουντινέζε το 2012 και την Μπενφίκα το 2014) να γράψει ιστορία περνώντας για πρώτη φορά στους "16" του Europa League κι αυτό από μόνο του δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στους δύο αγώνες.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι από τους παίκτες που είχαν πάρει μέρος και στα δύο ματς με τη Σάλκε το 2013, όταν ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μία ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και το Sport24.gr του ζήτησε να θυμηθεί εκείνες τις αναμετρήσεις αλλά και να κάνει σχόλιο για αυτές που έρχονται.

-Δημήτρη, τι θυμάσαι από τα παιχνίδια με τη Σάλκε το 2013. Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μία ανάσα από το περάσει στην φάση των ομίλων του Champions League...

"Μου έχει μείνει, καταρχήν, το ματς στη "Φέλτινς Αρίνα". Είχε πολλή ένταση και είχαμε κάνει πολύ καλή προσπάθεια. Είχαμε πολλή αισιοδοξία για τη ρεβάνς και νομίζω ότι τελικά πληρώσαμε τον υπερβολικό ενθουσιασμό, τον παρορμητισμό που είχαμε στο ματς της Τούμπας. Θυμάμαι ότι οι Γερμανοί είχαν μείνει με δέκα παίκτες όταν το σκορ ήταν στο 1-1. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο συγκρατημένοι, να πατήσουμε και στην κούραση που θα είχαν, να πηγαίναμε ενδεχομένως και στην παράταση και θα παίρναμε την πρόκριση".

-Έπαιξε προφανώς ρόλο και η απουσία του κόσμου...

"Θεωρητικά ισχύει αυτό που λες. Παίζαμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, ακόμη κι όταν στράβωσε το ματς ο κόσμος θα έδειχνε υπομονή και θα μας στήριζε. Αλλά από τη στιγμή που δεν το είδαμε στην πράξη, μόνο θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε".

-Οι δύο ομάδες τίθενται και πάλι αντιμέτωπες. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις με το τότε;

"Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση, γιατί, πρώτα απ' όλα δεν γνωρίζω την τωρινή Σάλκε. Ξέρω μόνο ότι τελευταία παίρνει καλά αποτελέσματα στη Bundesliga, φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα της. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Βέβαια, μιλάμε για παιχνίδια με γερμανική ομάδα, οπότε ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος".

-Ποιο πιστεύεις θα είναι το καθοριστικό στοιχείο για μια ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ;

"Για μένα είναι πολύ σημαντικό ο ΠΑΟΚ να μην δεχθεί γκολ στην έδρα του. Να είναι πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και μπορεί να τα καταφέρει. Η Σάλκε είναι μία ομάδα που μπορεί να σκοράρει εύκολα, αλλά και αν δέχεται εύκολα γκολ".

-Θεωρείς ότι το εξτρά κίνητρο του να πετύχει ο ΠΑΟΚ κάτι που δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν θα ωθήσει ακόμη περισσότερο τους παίκτες του σε ένα πολύ καλό παιχνίδι;

"Ο ΠΑΟΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο και το ζητούμενο είναι να πετυχαίνει πράγματα που δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι αν δεν τα καταφέρει θα θεωρείται αποτυχημένος. Σημασία έχει να διατηρεί τα κεκτημένα και να προσπαθεί να βελτιώνεται. Ο κόσμος δείχνει υπομονή, γιατί βλέπει κάτι καλό".

-Κλείνοντας, τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ έχει πλάνο στο παιχνίδι του, διαθέτει ταυτότητα. Δεν δέχεται εύκολα γκολ στα μετόπισθεν, είναι καλός στις μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα και το σημαντικό είναι ότι δεν πτοήθηκε στο διάστημα που δεν έμπαιναν τα γκολ. Δούλεψαν όλοι και τελικά κατάφεραν να έρχονται και τα γκολ. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι".

Διαβάστε ακόμη...