Μπαξεβανίδης: «Καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Μάκης Μπαξεβανίδης και αναφέρθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
Μπαξεβανίδης: «Καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δήλωση Λουτσέσκου πως η ισοπαλία για την Ξάνθη ήταν σαν νίκη: «Όταν παίζεις με μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ ο βαθμός είναι χρυσός. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς καλύτερα να μην το χάσεις. Ο χθεσινός βαθμός είναι πολύ σημαντικός για εμάς και θα φανεί στη συνέχεια».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εξαρχής υπολογίζαμε πολύ τον ΠΑΟΚ. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο Πρωτάθλημα και πολύ καλοδουλεμένη. Ποιοτικά το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό όσο του Κυπέλλου. Ίσως έπαιξε ρόλο και η κούραση. Και οι δύο ομάδες, άλλωστε, έβγαλαν πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια. Το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ που δεν είχε παλιότερα είναι το πρεσάρισμα. Σε στιγμές που χάνεται η μπάλα εμφανίζονται 2-3 παίκτες να πιέσουν τον κάτοχο της μπάλας και αυτή η πίεση παίζει σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν σημαντικές μονάδες όπως ο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Πρίγιοβιτς που δείχνει ότι έχει το γκολ και θα βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ βαδίζει σε σωστά βήματα και θα πετύχει πράγματα φέτος».

Για το μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Πρίγιοβιτς: «Γίνονται συνέχεια τέτοια μαρκαρίσματα σε στημένες φάσεις. Δεν έχω καθαρή εικόνα, αλλά νομίζω πως δεν είναι πέναλτι».

Για τον στόχο της Ξάνθης: «Η Ξάνθη κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 3η, 4η θέση, πλέι οφ κλπ. Φτάσαμε εδώ με αυτήν την λογική και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος: «Σαφώς ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στη 2η θέση από τις άλλες ομάδες. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια, όμως, αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στο Πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...