Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Κλάους

Από sdna.gr: Υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Στέφανο Αθανασιάδη κι από το γεγονός ότι δεν λέει να σπάσει την «κατάρα» με τα αντίπαλα δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα; Το SDNA ψάχνει την απάντηση.
Πηγή: sdna.gr
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Κλάους

Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις από την αρχή της χρονιάς για την κάκιστη σεζόν που διανύει ο 28χρονος επιθετικός. Είναι δεδομένο εξάλλου πως ο Κλάους διανύει μακράν τη χειρότερη περίοδο της καριέρας του με τη φανέλα του Δικεφάλου, όπου από τις πέντε σερί σεζόν με διψήφια νούμερα στο πρωτάθλημα από την περίοδο 2011-12, μέχρι και πέρυσι (12, 14, 10, 11, 14 γκολ), έφτασε φέτος να παραμένει "άσφαιρος" έχοντας ξεπεράσει τα μισά του δρόμου στη Superleague!

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη ο Αθανασιάδης έχασε μάλιστα τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν "κλώτσησε" στα σκουπίδια το "δώρο" που πήρε από τον Ζίφκοβιτς κι ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας. Αυτή ήταν η 16η φετινή συμμετοχή του επιθετικού των "ασπρόμαυρων" στη φετινή Superleague, με τις 11 εξ αυτών στο βασικό σχήμα κι όχι μόνο αυτό, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για περισσότερο από 80 λεπτά.

Επίσημα ο Κλάους έχει στο ενεργητικό του κάτι περισσότερο από 1000 λεπτά (1003) σε αυτό το διάστημα. Λεπτομέρεια ότι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ολοκληρώθηκε με πολλές καθυστερήσεις, του έχουν "χρεωθεί" 103 αγωνιστικά λεπτά, αλλά είχε γίνει αλλαγή από το 64', οπότε ουσιαστικά μιλάμε για περίπου 960' συνολικά, ήτοι 16 ώρες ποδοσφαίρου!

Αν δε σε αυτά τα παιχνίδια, προσθέσουμε και τα δύο τελευταία των πλέι οφ της περσινής σεζόν με ΑΕΚ (0-0) και Παναθηναϊκό (1-1) όπου επίσης δεν σκόραρε, τότε το αρνητικό πρόσημο φτάνει σε ακόμη πιο... δυσθεώρητα ύψη για τον άλλοτε "killer" του ΠΑΟΚ.

1,5 τελική ανά παιχνίδι!
Ξεψαχνίζοντας όμως την στατιστική του Αθανασιάδη σε ό,τι αφορά πάντα το πρωτάθλημα (στο Europa έχει σκοράρει με Λίμπερετς κι Άγιαξ), παρατηρεί κανείς κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό για την επιθετική παρουσία του. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι έχει στο ενεργητικό του σε σχεδόν 60 λεπτά κατά μέσο όρο ανά ματς (16 αγώνες), 1,5 τελική κατά μ.ο. ανά ματς! Συγκεκριμένα έχει συνολικά 25 προσπάθειες για γκολ, χωρίς βέβαια καμία εξ αυτών να καταλήξει στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα τρεις φορές τελείωσε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ χωρίς να καταγράψει ούτε τελική (ΑΕΚ, Ξάνθη εντός, Πανιώνιος), ενώ άλλες δύο φορές αρκέστηκε σε μόλις μία τελική! Τα πιο... παραγωγικά του παιχνίδια δε, ήταν απέναντι στον ουραγό Ηρακλή (3 τελικές) και στο 5-0 στην Κέρκυρα (3 τελικές) όπου και πάλι όμως ο βασικός φορ της ομάδας δεν μπόρεσε να σκοράρει κανένα από τα πέντε γκολ του Δικεφάλου σε 90+ λεπτά αγώνα, έχοντας χάσει και πέναλτι!

Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσουμε ότι μόλις τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν παραπάνω τελικές στο ενεργητικό τους από τον Αθανασιάδη φέτος και κανείς εξ αυτών δεν είναι "καθαρόαιμος" επιθετικός! Πιο αναλυτικά πρόκειται για τον επιτελικό Μπίσεσβαρ (37 τελ. σε 1224 λεπτά), τον εξτρέμ Κάμπος (30 τελ. σε 1467 λεπτά), τον μπακ Μάτος (29 τελ. σε 1702 λεπτά) και τον εξτρέμ Ροντρίγκες που έχει φύγει (28 τελ. σε 963 λεπτά)! Από αυτούς οι δύο πρώτοι μετράνε από δύο γκολ, και οι άλλοι δύο έχουν πέντε και τρία τέρματα αντίστοιχα.

Οι επιδόσεις της προηγούμενης 5ετίας
Αν δε κοιτάξουμε τους αριθμούς του Αθανασιάδη τις προηγούμενες σεζόν, τότε αν μην τι άλλο θα πιάσει... μελαγχολία τους φίλους του Δικεφάλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή χρονιά όπου με μόλις πέντε περισσότερες τελικές απ' ό,τι έχει φέτος (30), σκόραρε 11 φορές στην κανονική διάρκεια (άλλα 3 γκολ στα πλέι οφ)! Το 2014-15 σε 45 τελικές είχε επίσης 11 τέρματα (καν. διάρκεια), το 2013-14 σε 50 τελικές έφτασε τα 9 γκολ, την αμέσως προηγούμενη μέτρησε 13 γκολ σε 49 προσπάθειες και 12 τέρματα σε 60 τελικές το 2011-12.

Τρέχει, προσπαθεί, αλλά...
Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι ο Αθανασιάδης δεν το... παλεύει. Κάθε άλλο. Το βλέπει κανείς παρατηρώντας τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Το γεγονός ότι έχει επηρεαστεί -και- ψυχολογικά είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς δεν μπορεί ένας επιθετικός με τα δικά του προσόντα, που τις προηγούμενες χρονιές του αρκούσε... μισή ευκαιρία για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ξαφνικά να βλέπει την αντίπαλη εστία σαν βελονότρυπα.

Από εκεί και πέρα όμως έχει αξία να εξετάσουμε και τις υπόλοιπες στατιστικές επιδόσεις του Κλάους. Κι αυτό γιατί στα 16 αυτά ματς που έπαιξε, έχει στο ενεργητικό του 39 πάσες και συνολικά 34 λάθη! Όχι μόνο αυτό, αλλά τα φάουλ που έχει κερδίσει ως η "κολόνα" της επίθεσης των "ασπρόμαυρων" είναι το 1/3 από αυτά στα οποία υπέπεσε. Συγκεκριμένα 8 έναντι 24!

Διαβάστε ακόμη...