Τι θα λείψει στον ΠΑΟΚ από την απουσία του Κάνιας στα ματς με Σάλκε

Από sentragoal.gr:Από το ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Πέμπτης με αντίπαλο την Ξάνθη το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ, που προχώρησε σε ψηλάφηση του δεξιού γόνατου του Χοσέ Κάνιας, είχε σχεδόν τη βεβαιότητα για πρόβλημα στον έσω πλάγιο, η οποία και επιβεβαιώθηκε με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε χθες το πρωί ο Ισπανός μέσος.
Πηγή: sentragoal.gr
Τι θα λείψει στον ΠΑΟΚ από την απουσία του Κάνιας στα ματς με Σάλκε

Ο Βλάνταν Ιβιτς το... είχε πάρει απόφαση από την πρώτη στιγμή, κάνοντας λόγο για «δύσκολη κατάσταση» αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στον οποίον ο Κάνιας τραυματίστηκε. Ο 29χρονος μεσοαμυντικός υπέστη ρήξη πρώτου βαθμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού γόνατος, κάτι που σημαίνει πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στις αρχές Μαρτίου. Ακόμα και το αισιόδοξο σενάριο, που είναι αυτό το των δυο εβδομάδων, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για παρουσία στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σάλκε, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για αγώνες υψηλών εντάσεων και ειδικών απαιτήσεων.

Ο ΚΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Οι αριθμοί, για τη δουλειά που κάνει ο Χοσέ Κάνιας, μιλούν από μόνοι τους. Μέχρι τώρα ο Ισπανός έχει 1.344 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί στα 18 από τα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ μετρά 643 λεπτά στο Γιουρόπα Λιγκ και 185 λεπτά στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα ο Κάνιας έχει δώσει 106 αμυντικές μονομαχίες, με ποσοστό επιτυχίας 66%. Η μπάλα περνά από τα πόδια του κυρίως στον χώρο από τη μεγάλη περιοχή μέχρι και τη μεσαία γραμμή. Στο πρωτάθλημα μετρά 1.474 πάσες, με τις 700 από αυτές να είναι στον χώρο από τη μεσαία γραμμή και 15 μέτρα κάτω από αυτήν. Το συνολικό ποσοστό σωστών μεταβιβάσεων είναι στο 93%, με τη δουλειά του στο γήπεδο να είναι η πίεση του αντίπαλου επιτελικού μέσου και το γρήγορο μοίρασμα της μπάλας όταν ο ΠΑΟΚ ξεκινά επίθεση από την πίσω γραμμή.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

Το κακό για τον Βλάνταν Ιβιτς είναι πως, ενώ για τα παιχνίδια πρωταθλήματος υπάρχουν δυο επιλογές για «αντι-Κάνιας» αναφορικά με τη θέση και τον ρόλο που έχει ο Ισπανός, στην Ευρώπη υπάρχει μια. Ο Εργκους Κάτσε έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας καθώς έχει ήδη αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Βικτόρια Πλζεν. Ο Χάρης Χαρίσης θα επιστρατευτεί για τα δυο παιχνίδια με τους Γερμανούς, με τον Ελληνα να... καλείται να βγάλει από το ρεπερτόριό του εμφανίσεις εφάμιλλες με αυτήν κόντρα στην Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη...