Προς ώρας, η τροφή για τα μάτια και την ψυχή μας, αρκεί...

Από gazzetta.gr: Δε μπορώ να σας πω, (ούτε και κανένας άλλος, δίχως... κληρονομικό χάρισμα), τι θα πετύχει τελικώς η ομάδα του ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν.
Πηγή: gazzetta.gr
Προς ώρας, η τροφή για τα μάτια και την ψυχή μας, αρκεί...

Ξέρω πως έχει την ευκαιρία να κάνει... τα πάντα, εκτός απ' το να πάρει το πρωτάθλημα. Για πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει τέτοιο προβάδισμα, που πρέπει να το επιτρέψει εκείνος με αλλεπάλληλες αυτοκτονίες. Αν υπάρχει τέτοιο παράδοξο όπως οι... πολλαπλές αυτοκτονίες. Τα άλλα όλα είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ. Αλλά προς το παρόν, μικρή σημασία έχουν όλα.

Πάνε χρόνια, (από τότε που "σκόρπισε" η ομάδα του Σάντος), που κάθε αρχή καλοκαιριού, όταν όλοι βάζουν στόχους, η αφεντιά μου επιμένει μονότονα να υποστηρίζει, πως ο μόνος σοβαρός στόχος που πρέπει πριν από όλους να υλοποιηθεί, είναι να στηθεί μια καλή ομάδα. Το ίδιο υποστήριξε τις προάλλες και ο Γιώργος Κούδας, στη συνέντευξη που μου παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη:

" - Πρέπει να φτιάξουμε πρώτα μια καλή ομάδα. Αυτόνομα, χωρίς λυκοφιλίες. Το ποδόσφαιρο καθαρίζει. Να φτιάξουμε το ποδοσφαιρικό οικοδόμημά μας ως ΠΑΟΚ. Όλα θα έρθουν μετά. Πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωπαϊκή πορεία..."

Επιτέλους, οι βάσεις έχουν μπει. Και κατ' αρχάς ο ΠΑΟΚ πέτυχε να παίρνει αποτελέσματα, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό, από μόνο του είναι επίτευξη στόχου... Βλέπετε, μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου το ελκυστικό ποδόσφαιρο και μάλιστα κατ' εξακολούθησιν, εμφανίζεται τόσο σπάνια, που θα νόμιζε κανείς πως... διώκεται από το νόμο.

Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο καλός όμως, που βελτιώνει σχεδόν τα πάντα γύρω του:

Κάνει τους αντιπάλους του καλύτερους. Όλοι όσοι παίζουν το τελευταίο δίμηνο απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τη γνώση πως αντιμετωπίζουν την ομάδα που παρουσιάζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, φοράνε τα "καλά τους". Ετοιμάζονται για να συμμετέχουν στην παράσταση και θέλουν να φανούν αντάξιοι: Ο ΠΑΣ, ο Αστέρας, η Ξάνθη... Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει, πως "τα δίνουν όλα" απέναντι στον ΠΑΟΚ κι εμφανίζονται "ξέπνοοι" απέναντι στους υπόλοιπους... Κατανοητό κι ανθρώπινο είναι.

Κάνει τους οπαδούς καλύτερους. Τους αντιπάλους, που υποχρεώνονται να τον χειροκροτούν όπου τον υποδέχονται, να τον θαυμάζουν όποτε τον παρακολουθούν στην τηλεόραση. Και τους δικούς του όμως. Που γεμίζουν το γήπεδο με την Τρίπολη κι εξαντλούν... έξι μέρες πριν το ματς με τη Σάλκε τα εισιτήρια και εκδράμουν κατά χιλιάδες στην Ξάνθη. Και που οδηγούνται να ξαναθυμηθούν τα ομορφότερά τους συνθήματα και να γεννήσουν νέα, παρουσιάζοντας μια κερκίδα, αντάξια της ομάδας τους. ("Πωπω λαός και τι ομάδα...")

Βελτιώνει τον Τύπο... Που αναγκάζεται, θέλει δε θέλει, να ασχοληθεί με το όμορφο ποδόσφαιρο, με τις τακτικές αναλύσεις και με την εξεύρεση του... φιλολογικότερου λεξιλογίου που διαθέτει ο καθένας, ώστε ν περιγραφεί επάξια αυτό που συμβαίνει στο χορτάρι. Δεν είναι και λίγο...

Και όλη αυτή η ομορφιά και η θετική αύρα, είναι τροφή για τα μάτια και την ψυχή μας. Και προς ώρας αρκεί. Αν φανούμε μάλιστα όλοι οι υπόλοιποι ικανοί να σταθούμε στο ύψος μας, όταν η ομάδα γκελάρει, το Μάιο θά 'μαστε σίγουρα καλά. Και τότε ξανασυζητάμε για όσα θα έχουν μπει χειροπιαστά στο σακούλι...

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...