Η ώρα των αλλαγών και του Ουάρντα

Από gazzetta.gr: Το «βαρύ» πρόγραμμα και οι πολλές απουσίες, είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες, υποχρεώνουν τον Βλάνταν Ίβιτς να... σκάψει βαθιά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ενόψει Ξάνθης και Σάλκε.
Πηγή: gazzetta.gr
Η ώρα των αλλαγών και του Ουάρντα

Ο Σέρβος τεχνικός πέραν του εκτεταμένου rotation, με βασικά «εργαλεία» να παραμένουν στα «πιτ» για να πάρουν ανάσες, έχει να αντιμετωπίσει –για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν- πολλές απουσίες.

Αρχίζοντας από το ειδικό συνθηκών ματς της Κυριακής, όπου ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να τεστάρει τις αντοχές του με το μυαλό στη Σάλκε, ο Ίβιτς καλείται να βρει λύσεις στις δεδομένες απουσίες πέντε ποδοσφαιριστών. Οι τρεις (Κάνιας, Κάμπος, Πέλκας) λόγω τραυματισμών και οι δύο (Μάτος, Πέδρο Ενρίκε) λόγω καρτών.

Βλέποντας και το ματς, που ακολουθεί για τους «32» του Europa League, ο Σέρβος τεχνικός καλείται να πάρει πράγματα από το βάθος του ρόστερ του, βάζοντας αρκετά νωρίς στην εξίσωση και τον άρτι αφιχθέντα στην Τούμπα, Αμρ Ουάρντα.

Ο Αιγύπτιος ενσωματώθηκε μόλις την Παρασκευή στις προπονήσεις της ομάδας, προερχόμενος από ένα κουραστικό Κόπα Άφρικα, όπου η εθνική της χώρας του έφτασε μέχρι τον τελικό.

Ο Ουάρντα δε γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, τακτική στο γήπεδο, είναι λογικό να βρίσκεται «έξω από τα νερά του», αλλά φαίνεται ότι από πολύ νωρίς θα κληθεί να... κολυμπήσει στα βαθιά. Ο βαθμός ετοιμότητας του είναι πολύ καλύτερος απ' ότι ήταν του Πρίγιοβιτς και του Πέδρο Ενρίκε, γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, άρα έχει πολλές προϋποθέσεις για να μπει άμεσα στην ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...